Lumea neconfiscatã vorbeşte! Garantarea creditului, o formã de spoliere bocolistã

Lumea neconfiscatã vorbeşte! Garantarea creditului, o formã de spoliere bocolistã
Guvernul Boc se ţine de câteva luni de şotii. Dupã ce a promis pensii mari, salarii mari şi “rezolvarea” tuturor problemelor “Românilor”, domnul BOC recidiveazã, propunând garantarea creditãrii pentru prima casã.

La prima vedere, vestea ar trebui să-i bucure pe foarte mulţi români. Guvernul garantează creditele. Dacă n-ar fi fost făcută în plină campanie electorală pentru alegerile europene, aş fi luat vestea cu detaşarea specifică analistului politic.


Insă, analizând faptele şi promisiunile bocoliste, la care se adaugă pigmentul băsăscian  prin declaraţii antistânga, făcute la Paris în faţa unui grup de români aduşi să-l vadă pe şeful statului de “preaplecata slugă” ambasadorul Bakonski, cred că aşa- numita promisiune a garantării creditării nu este altceva decât praf în ochii electoratului din ce în ce mai vădit dezamăgit de “nomenclatura” pedelistă. Mai mult, cred că măsura are câteva explicaţii pecuniare.

 

Vorbeam zilele trecute cu câţiva colegi despre pierderea înregistrată de PDL în Bucureşti, prin alegerea lui Sorin Oprescu în defavoarea lui Vasile Blaga. PDL nu a pierdut doar primăria, ci şi finanţarea prin contractele cu statul pe care le avea primăria generală. Şi deh!!  “Oamenii asfaltului” se orientează. Ei sunt transpartinici. N-au culoare politică decât de moment. Şi, cum sunt “băieţi orientaţi”, au înţeles repede că nu Vasile Blaga a pierdut alegerile, ci Traian Băsescu.


Bătălia nu s-a dat între Vasile Blaga şi Sorin Oprescu, ci între Traian Băsescu, PDL, servicii secrete, miliţieni şi procurori politici şi reprezentantul celor din lumea neconfiscată. Aşa se explică prezenţa timidă acum a PDL la Bucureşti. Lipsa de bani, în condiţiile începerii campaniei pentru prezidenţiale, face ca numai la Cluj să mai vezi un “bătăuş prin baruri” candidând fără jenă la europarlamentare, prezent pe toate bannerele ce sfidează bunul-simţ intelectual al oraşului de pe Someş.

 

 Bani nu mai sunt şi atunci  ei pot fi obţinuţi numai prin inginerii financiare. Nu este o noutate, mai ales că fârtaţii din FSN, pesediştii de azi, au făcut-o de nenumărate ori. Şi atunci promiţi nu celor ce se vor împrumuta din bănci la preţuri exorbitante, ci “dezvoltatorilor imobiliari”, ultimii prieteni ai primăriilor pedeliste. Ei sunt acum în cumpănă. Au construit mult, au plătit şpăgi exorbitante pentru autorizaţii şi au cotizat din greu în campania PDL la europarlamentarele din noiembrie. Şi cum guvernul Boc este generos cu “oamenii de bine” care i-au spoliat pe români în cârdăşie cu băncile şi agenţiile imobiliare, s-a gândit să le dea o gură de oxigen, aşa ca şi în cazul împrumutului de la FMI pentru băncile străine.

 

Dacă acestea din urmă, graţie “măsurii salvatoare” a domnului Boc, au externalizat deja miliarde de euro, de ce nu ar mai fi cheltuiţi pe seama românilor încă un miliard de euro pentru firmele de casă ale potentaţilor PDL? De ce nu?


Explicaţia va fi simplă, Boc şi guvernul său se vor lăuda curând că au luat măsura în folosul celor mulţi şi necăjiţi. Nimeni nu se va mai întreba unde merg banii publici şi de ce guvernul intervine în piaţa imobiliară ce trebuia să se aşeze la preţuri rezonabile. Dacă s-au jucat cu economiile în euro ale românilor prin împrumutul de la FMI, de ce nu s-ar juca din nou cu viaţa unor noi păcăliţi, de data aceasta ai imobiliarelor! La mai mare, domnule Boc!

Comenteaza