Maimuţele din Cizmă

Maimuţele din Cizmă
De această dată, macaronarii au făcut-o lată! Propun- nici mai mult, nici mai puţin- decât boicot total asupra produselor şi restaurantelor italieneşti!

în afară de asta, mare lucru nu prea fac italienii prin România.  Aş mai putea ruga doar fetiţele de club să-i refuze pe macaronari când aceştia încearcă să-şi satisfacă poftele animalice cu neprihănitele corpuri de româncuţe!?

 

Poate părea exagerată reacţia şi chiar semănând uşor cu atitudinea mioritică de... “Ba pe a mătii!”, dar, probabil, o contrareacţie oficială de condamnare a acţiunii cotidianului “Il Giornale” de către comunitatea italiană din Cluj s-ar cere imperios! Cu siguranţă, Gennaro de la NapoliCentrale, Giussepe de la ClubItalia, Giacommo de la Tratoria, Aldo de la OccaBianca, respectiv Mauro de la River sau Don Borghetti de la Tirrena Scavi nu au nici cea mai mică vină pentru imbecilitatea crasă a unora dintre conaţionalii lor. 

 

Poate nu ar strica să arate public că nu sunt de acord cu papiţoii de la “Il Giornale”, că indivizii numai jurnalişti nu sunt, care au înţeles să titreze pe prima pagină a celui de-al treilea ziar ca importanţă în peninsulă despre “zingaro romeno” care a luat Cupa UEFA joi dimineaţa! în mintea tăbăcită a italienilor de la “Il Giornale”, un român nu poate avea o performanţă în lumea fotbalului decât, eventual, dacă acesta joacă sau antrenează o echipă din Il Calcio! Frustrarea italienilor a răbufnit pe faţă în momentul când finala a fost jucată de o echipă din Ucraina cu una din Germania, iar antrenorul câştigătoarei a fost şi un biet român!

 

Românii au tăcut când au fost făcuţi neam de hoţi, când au fost socotiţi popor de infractori, când Mutu a fost numit ţigan de rahat, când Chivu a fost înjurat şi apostrofat că este ţigan violator, românii au tăcut atunci când pentru Mailat sau Rus au fost socotiţi cu tot neamul criminali şi violatori, acum, însă, impertinenţa a depăşit spaţiul străzii şi a intrat în corpul redacţional al unuia dintre cele mai importante ziare din Peninsulă. Nu prea avem noi mari valori care să ne facă să ne simţim foarte mândri, iar în lumea sportului, în afara unor Năstase, Nadia, Hagi şi, eventual, Mutu, nu prea avem supervedete de nivel internaţional şi poate tocmai de aceea să te iei în asemenea mod de Il Luce, de nea Mircea, de Mircea Lucescu însuşi are valoarea unui fluierat în biserică în chiar timpul slujbei de înviere!

 

Lucescu a plasat România pe o orbită pe care doar Pisti Kovacs şi Laci Boloni au mai atins-o, nici unul însă dintre cei doi, la un asemenea nivel! Iar jurnaliştii italieni au lovit tocmai în cel care e pe cale să se transforme într-un adevărat simbol al performanţei româneşti! Ziarele din cizmă au incitat la ură împotriva românilor de foarte multe ori în ultimii doi ani, dar, de fiecare dată, atitudinea era pusă pe seama campaniilor electorale din Italia şi a radicalizării mesajelor politicienilor împotriva imigranţilor, acum însă Il Giornale se dovedeşte de-a dreptul mizerabil prin atitudine!

 

Oare, cum s-ar simţi italienii din Cluj, cei mai mulţi dintre ei de bună- credinţă şi integraţi în noul spaţiu public în care îşi duc veacul, dacă exprimările cu privire la ei ar fi însoţite de cuvântul “mafiot italian”? Din păcate, apusul marilor civilizaţii se traduce şi prin decăderea civilizaţională şi chiar morală, iar de la Imperiul Roman, trecând prin Epoca Renaşterii, Italia a ajuns, astăzi, o simplă Cizmă, în care “şosetele umane” trăiesc îmbâcsit în propria frustrare! Educaţia a apus în Italia odată cu Imperiul Roman şi apoi cu familiile De Medici şi Borgia, iar nivelul de educaţie a ajuns la momentul în care chiar premierul Cizmei să aibă un comportament primitiv afişat!

Comenteaza