Mircea, eşti cel mai bun!

Mircea, eşti cel mai bun!
Mircea Geoanã, 21 iulie, a.c.: “Când îl vãd pe dl. Prunariu, vreau sã vã spun..., de ce, când am putut sã trimitem un cosmonaut în spaţiu acum trei decenii, de ce nu putem sã trimitem unul cu americanii în urmãtorul deceniu? De ce sã nu fim ambiţioşi?”

Dragã  Mircea,

 

Cu aceastã ocazie, sã afli de la noi cã suntem bine, ceea ce-ţi dorim şi ţie. Mai vrem sã-ţi mulţumim încã o datã pentru şansa extraordinarã pe care ne-ai dat-o, de a începe o viaţã nouã aici, pe Lunã, unde e mişto de tot.

Au râs de tine pe vremuri toţi guguştiucii ãia de la presã, cã aberezi cu zburatul în spaţiu. Oricum, dacã nu-ţi ieşea porumbelul din gurã, n-ajungeam eu acum mogulul imobiliar numãrul unu pe aici, de când Mazãre s-a lãsat la vatrã.

O singurã dezamãgire am avut toatã perioada asta: am vrut sã-l aduc şi pe Babacu’ încoace, dar nu vrea nicicum, nu renunţã nici în ruptul capului sã-şi învârtã pe Bursã banii de pe pensie, de când le-ai mãrit-o tu.

Fraierul de frate-miu a rămas pe Pământ şi se tot chinuie de acum câteva zeci de ani să pună pe picioare făbricuţa aia de mezeluri.Mi se smiorcăie încontinuu de birurile mari pe care tre’ să le plătească.

 Eu i-am spus: frăţioare, fă-ţi naibii şi tu o bancă şi ia pielea de pe toţi răcanii, un import-export de mixtură asfaltică, să acopere milioanele alea de kilometri de autostradă de vorbeşte Mircea despre ele, o firmă de tipărit certificate europene, că merg alea de zbârnâie. El, nu şi nu, că cineva trebuie să muncească în ţara asta. Un prăpădit, niciodată n-a ştiut să se descurce...

în weekend am fost la mare. Cică pe timpuri îi zicea Marea Liniştii, dar acum se strâng acolo ciorchine nişte marţieni cocalari şi bagă manele din greu, ca înainte, pe la noi. Se zvoneşte că vor să pună de o revoluţie sau aşa ceva.

 De-aia îţi scriu, că mă gândeam să-l reşapăm un pic pe Bunicuţa, să nu-şi iasă din mână. Eu cred că în cel mult o săptămână le-ar scoate revoluţia din cap şi le-ar întoarce o lovitură de stat de nu s-ar vedea. Vezi, tu, Mircea, cât de mult contează originea sănătoasă?

Mai citeam deunăzi şi presa de pe la voi, îmi plac mai ales necroloagele. Am citit că aţi câştigat alegerile cu o sută zece la sută şi aţi băgat boala-n duşmani. Băse a crăpat de oftică, pedeliştii au crăpat din simpatie faţă de el, al nostru Guzgan a crăpat de plictiseală, că nu mai are sfori de tras, savanţii ăia visători de la Cluj s-au băgat în domiciliu forţat la BCU, iar liberalii au emigrat în masă în Congo.

Bieţii de ei, tot timpul am zis că-s oameni de cuvânt: promiseseră asta în 2004 şi îşi ţin promisiunea chiar după atâta vreme.Dar cel mai mult mă scot din sărite apucaţii ăia doi, Ghişe şi Ghiţă F, care nu se mai potolesc nici când nu mai au fotoliu de parlamentar sub dos.

Auzi, bre, la ei... să propună ei o lege care să impună câte o ştire negativă în fiecare buletin de ştiri, că prea ar fi multe alea pozitive! Mirceo, asmute-l tu puţin pe Felix la ei, să nu se mai lege de Antenele lui democratice. Şi dacă nu le convine ce văd la televizor, să facă bine şi s-o taie şi ei în Congo, dacă au chef de presă de-aia demodată şi imparţială. Ce mofturi învechite, parol!

Mirceo, te las acum cu îmbrăţişări de vechi prieteni de luptă politică, sărumâinile la doamna Mihaela şi salutări la ăia mici. Hai, pa, mai vorbim...!

 

PS.: Nu uita de străvechiul îndemn, că bine a prins la vremea lui: “Mircea, fă-te că gândeşti!”

 

Comenteaza