Mizerabilii

Mizerabilii
Votaţi şi vorbiţi după asta singur, Domnule Boc! Cum s-ar simţi, oare, premierul ce votează duminică la Cluj dacă nu va fi înconjurat şi intervievat de către presă la ieşirea din secţia de votare de la şcoala din Zorilor?

Ce semnal ar da României lipsa jurnaliştilor la ieşirea din cabina de vot a Premierului? Presa clujeană urlă de trei zile că din cauza unor cerinţe de o birocraţie fără precedent, precum şi din cauza încălcării dreptului la libera asociere şi la intimitate a fiecărui individ, nici un jurnalist de la ZIUA de CLUJ, CityNews, Monitorul de Cluj, Făclia, Foaia transilvană, TVR Cluj, NCN şi AlphaTV nu este acreditat la alegerile din 7iunie! 5 cotidiene locale şi 3 televiziuni sunt proscrise şi nu vor putea să-şi informeze cum se cuvine cititorii, respectiv telespectatorii!

 

Cu toate acestea, politicienii şi cei din administraţia clujeană tac ca porcii în păpuşoi. Nimeni nu spune nimic şi tuturor pare că le convine de minune faptul că activiştii de partid din secţii nu vor mai avea de înfruntat eventualele întrebări şi suspiciuni ale unor jurnalişti prea curioşi!

 

Prefectul de Cluj tace. Primarul tace. Preşedintele CJ tace.  Buda-PDL tace. Cuibus-PSD tace. Nicoară-PNL tace. Laszlo-UDMR tace. Funar-PRM tace. Până şi Eba “tatălui său” tace. La Cluj, alegerile se vor desfăşura fără ca reprezentanţii majorităţii presei să poată intra în secţii!

 

Politicienii au câştigat, prin noile reglementări aiuritoare, războiul cu presa ce nu se conformează în genunchi să declare şi ce a mâncat în ultimele ore! De când există, ZIUA de CLUJ a avut minim 10 oameni acreditaţi la alegeri şi au trecut multe zile cu alegeri peste noi, mâine însă, culmea pentru alegeri europene într-o Europă a democraţiilor, nu vom avea nici un jurnalist acreditat!

 

 Pentru că am refuzat să semnăm aberaţiile privind apartenenţa politică şi să trimitem date despre firma editoare. Pur şi simplu, nu ni s-a părut normală cerinţa Autorităţii Electorale Permanente.   

Comenteaza