Noua Inchiziţie zdrăngăne cătuşele

Noua Inchiziţie zdrăngăne cătuşele
Ce ţară frumoasă avem şi cât de happy suntem! Oracolul din Ferentari anunţa sâmbătă seara, în emisiunea lui Stelian Tănase, că în următoarele două săptămâni vor fi arestaţi 3 jurnalişti în scandalul Băneasa-DGIPI-clanul Băsescu şi în mascarada Becali-clanul Gemeni.

Să aibă primarul Care este, Marean Vanghelie, cel ce a dorit să-şi întroneze la conducerea temutului DGIPI generali apropiaţi, nişte informaţii pe care le-a scăpat din plisc?

 

Ce ţară frumoasă avem totuşi! O ţară a procurorilor fericiţi. O ţară a mascaţilor satisfăcuţi. O ţară a clanurilor interlope ce se întrepătrund cu clanurile politico-financiare. O ţară în care hoţii sunt mai puţin infractori dacă fură doar o maşină!? -această logică de fier aparţine nu unui interlop, ci unui jurnalist de frunte al ţării, provenit de pe plaiuri maramureşene şi ajuns acum senior editor la Evz, fiind exprimată vineri seara pe RealitateaTV!? O ţară în care hoţii umblă liberi,iar păgubiţii sunt arestaţi.

 

O ţară în care fratele preşedintelui ţării ameninţă jurnaliştii şi are un comportament de şef de clan mafiot care nu trebuie să dea socoteală nimănui. (Mă întreb dacă Băsescu- preşedintele- l-a întrebat pe “frate-su” Mircea dacă e doar cretin sau chiar vrea să-l pună în situaţii incomode!?) Văzându-l pe fratele Băsescu ce fel de comportament afişează public, am tras o singură concluzie: cei doi sunt, pur şi simplu, needucaţi şi mojici, poate grobieni, nimic altceva.

 

Ce ţară frumoasa şi ce popor prietenos! Deşi trebuie să recunosc că pe lângă Mircea Băsescu, fratele preşedinte pare un călugăr franciscan atât în exprimare, cât şi în comportament. Dar nu familia Băsescu şi afacerile acesteia fac obiectul acestui text. Ei cu ei, noi cu noi şi alături de voi, doar cu Bunul Dumnezeu! Când spun “noi”, mă refer la cei mulţi odată, deveniţi însă din ce în ce mai puţini, care se încăpăţânau să creadă că România se poate schimba în bine!

 

într-o ţară în care DNA, DIICOT şi braţele înarmate din dotare, DIAS sau SPIR, depinde de zonă, au devenit, în ultimii ani, actori publici mai importanţi decât Parlamentul, Armata sau Biserica, ne putem întreba dacă nu cumva ar trebui ca şefii acestor instituţii,  alături de ajutoarele din dotare, să nu se erijeze şi în lideri de opinie!? Dacă la sfârşitul epocii Băsescu putem trage o concluzie, aceasta ar fi cea privind promovarea “justiţiei de televizor”, cu mascaţi şi mâini încătuşate, filmate şi difuzate la oră de maximă audienţă!

 

Ce ţară minunată! Parcă pentru procurori, în aceşti aproape patru ani şi jumătate, nu a contat câte din dosare s-au finalizat prin începerea urmăririi penale pentru cei anchetaţi, atâta timp cât noii duşmani ai poporului au fost zdrobiţi la nivelul imaginii publice! Nu a contat finalizarea anchetelor atâta vreme cât Năstase, Athanasiu,  Patriciu, Dan Ioan Popescu, Păcuraru, Mitrea, Popoviciu sau Becali, plus mulţi, mulţi alţii, au fost filmaţi şi plimbaţi prin faţa naţiunii cu cătuşe la mâini sau, de nenumărate ori, în faţa Palatului cu turnuleţe al DNA, devenit un fel de sediu al Noii Inchiziţii!

 

O inchiziţie aflată sub directa conducere a noului Torquemada, Traian Băsescu de România ! Ce ţară minunată şi ce oameni prietenoşi! Zilele trecute, discutând cu un bun prieten, jurnalist prestigios al României, mare susţinător până mai ieri al preşedintelui şi al partidului prezidenţial, am avut surpriza să aud o opinie pe care o percep periculos de des în ultimul timp. “Nu mai vreau şi sper să reuşesc să nu-mi cresc copilul în această ţară !”. “Toţi politicienii sunt o apa şi un pământ şi nu mai cred că se mai poate reforma clasa politică!”

 

Suntem o ţară bolnavă. O ţară în care nesiguranţa cetăţeanului şi frica au reintrat în registrul stărilor de zi cu zi ale populaţiei. O ţară în care oamenii sunt tentaţi să-şi facă singuri dreptate, pentru că instituţiile sunt ocupate să deservească exclusiv puternicii zilei.

 

O ţară în care chiar dacă, încă, jurnaliştii nu sunt asasinaţi, ca în Rusia sau China , trebuie arestaţi şi acuzaţi de toate relele pământului pentru a da exemple celor care au naivitatea să creadă că libertăţile sunt chiar reale în România ! O ţară în care am înlocuit un corupt, pe Năstase, cu un dictator în devenire, asupra căruia planează flagelul corupţiei, Traian Băsescu! Ce ţară minunată şi ce conducători minunatţ!

Comenteaza