Perdea de fum pentru Bãsescu

Perdea de fum pentru Bãsescu
Începând de duminicã, 29 martie, Traian Bãsescu este în corzi. De luni, dezvãluirile privind afacerea Popoviciu - Bãneasa - DGIPI ajung sã afecteze direct familia Bãsescu.

Dupã o sãptãmânã în care prima paginã şi ştirile de televiziune au început şi s-au sfârşit cu mezina familiei, EBa, fiica cea mare, IBa, intrã în scenã prin achizitia cel putin suspectã a unui apartament în Bãneasa Town.

 

Un apartament de peste 800.000 de euro cu tot cu finisaje! în scenã intrã şi fratele, Mircea Bãsescu, şi un nepot al familiei, privind o concesiune surprinzãtoare, la Agigea, a unui teren. O afacere ce seamanã izbitor cu Bãneasa Investment-Universitatea de Stiinte Agricole Bucureşti. Beneficiarii afacerii, familia prezidentialã. Nici mãcar nu meritã amintit comportamentul grobian al fratelui Mircea, ce ameninta zilele trecute jurnaliştii de la Gândul şi pe Mugur Ciuvicã, directorul Grupului de Investigatii Politice, cel ce a adus pe tapet subiectul.

 

Preşedintele Bãsescu nu se abtine şi la Palatul Parlamentului atacã un “aşa-zis jurnalist”, un “mãi, caraghiosule!” şi un miliardar român. Miercuri, întreaga zi este dedicatã de presa scrisã, on-line şi principalele televiziuni de ştiri analizãrii comportamentului preşedintelui Bãsescu, mai ales prin lumina ultimelor fapte ale sale şi ale reprezentantilor familiei prezidentiale. Sâmbãtã, duminicã, luni, marti şi miercuri,  cinci zile negre ale familiei Bãsescu! Poate, cele mai negre din istoria mediaticã a familiei.

 

Dar, surprizã de proportii, joi dimineata coşmarul prezidential se terminã şi în scenã intrã un alt personaj de primã mãrime al scenei publice. Gigi Becali este ridicat din propria casã cu o liotă de mascaţi şi, dupã doar câteva ore de la eliberarea mandatului de aducere, i se dã mandat de retinere pentru 24 de ore! Bãsescu şi familia sa nu mai sunt în prim-plan, pot rãsufla usurati, atentia a fost deturnata spre un alt dusman al poporului, Gigi Becali!

 

 Foarte inteligenta miscarea chestorului Tutilescu, seful Politiei Capitalei, care poate, in acest fel, spera la o viitoare avansare. Pentru o fapta intamplata in noaptea de 25 spre 26 ianuarie, adica in urma cu mai bine de doua luni, Becali si ciracii sai sunt retinuti cu ajutorul unei demonstratii de forta penibile pentru un stat european. Nu comentam daca Becali a gresit cand a incercat sa-si faca singur dreptate, pentru ca el a gresit indiscutabil! Aici nimeni nu-l poate apara decat daca este inconstient sau interesat.

 

 în schimb, eu, cel putin, nu pot intelege de ce au trebuit 20 de masini de Politie si SPIR la casa lui Becali si de ce trebuia ca mama sa de peste 70 de ani, sotia sa si cele doua fiice minore sa aiba o astfel de experienta!? Fapta nici macar nu s-a produs in casa lui, ci in sediul PNG si in ceva bar din apropiere!

 

Ce vină aveau fetele, mama si soţia miliardarului pentru a trece prin astfel de evenimente? Oare nu putea fi chemat înainte omul de afaceri la Poliţia Capitalei pur si simplu? Chemat civilizat şi nu cu mascaţi!

Comenteaza