Plutonul de execuţie trage în Dragnea

Plutonul de execuţie trage în Dragnea
Liviu Dragnea este ţinta celui mai violent şi abuziv atac politic al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Desigur, după cetăţenii anchetaţi şi hărţuiţi în întreaga Românie.

Principalul obiectiv este acela că Traian Băsescu să poată demonstra că pentru demiterea sa nu au votat 7,4 milioane de cetăţeni. Că, prin urmare, votul ar fi fost profund fraudat. Al doilea obiectiv este anihilarea pe termen lung a unui important lider PSD. Chiar a strategului electoral al acestui partid. O dublă lovitură, deci, executată de plutonul politic DNA.

Campania pentru demiterea preşedintelui României a devoalat extrem de multe fapte nocive de care se fac vinovaţi reprezentanţi ai unor instituţii ale statului, plantaţi acolo, în acest scop, de uzurpatorul Traian Băsescu. Sunt, de fapt, chiar instituţiile pe care el le-a lăudat pentru că, vezi Doamne, ar fi salvat România de o lovitură de stat. Cum ar fi Curtea Constituţională. Care s-a văzut cum e şi din cine este alcătuită şi în ce scop şi despre care, culmea, chiar PDL declară post factum că este politizată. Sau Parchetul. Acei procurori care au intervenit brutal, la comandă şefilor lor, pe tot parcursul procesului electoral, încercând să-l influenţeze, să-i distorsioneze rezultatele şi să îi inhibe pe cetăţeni şi pe liderii locali şi centrali USL. Sau serviciile secrete, pe care numai Băsescu ştie de ce le-a lăudat legat de această procedura de demitere a sa. Noi nu putem decât bănui. S-au implicat şi ele politic. Adică au făcut şi ele poliţie politică.

Avem acum proba infailibilă, pe care o putem furniza cu toată generozitatea şi partenerilor noştri euro-atlantici, inclusiv celor câţiva care, din rea intenţie ori din nesăbuinţă, l-au susţinut pe Traian Băsescu, asupra modului în care DNA s-a implicat politic. Începând prin a-i urmări şi înregistra pe liderii politici ai USL. Care, în plus, erau sau sunt şi demnitari. Au fost interceptaţi şi supravegheaţi prin toate mijloacele tehnice miniştri, secretari de stat, fruntaşi PSD şi PNL. În ce scop? În scopul, şi el dovedit, de a fi aruncate pe piaţă aşa-zise stenograme, aranjate că într-un joc de lego şi transformate într-un fel de denunţuri publice, din care să reiasă că aceşti oameni s-ar fi implicat în operaţiuni electorale ilegale.

Cazul Liviu Dragnea este bomboana de pe coliva DNA. Nu mă refer, în mod evident, la instituţia în ansamblul ei, deşi asemenea practici compromit ansamblul. Doamna Laura Codruţa Kovesi şi domnul Daniel Morar nu mai au nimic de pierdut. Decât, într-o bună zi, cel mult libertatea, dacă se va dovedi în justiţie, aşa cum eu cred că se va întâmpla, că au încălcat flagrant legile statului pe care trebuiau să le apere. Aceste două personaje sinistre, instalate acolo de Monica Macovei pentru a-l proteja pe Traian Băsescu, sunt un fel de mauri care şi-au făcut datoria. ?i care vor părăsi, în curând, cât se poate de legal şi de constituţional, respectivele instituţii. Împreună cu lacheii lor. După care vor urmă adevăratele dezvăluiri. Care vor fi extrem de scandaloase.

Nu există ceva mai grav pentru un sistem democratic decât supravegherea, cu ajutorul forţelor de represiune, a adversarilor politici şi încercarea, pe această cale, de a vicia procesul firesc electoral. Voinţa reală a cetăţenilor. Asta e bomboana pe colivă.

 

 

Comenteaza