Revanşa lui Dorinel

Revanşa lui Dorinel
Clujul va fierbe din nou, şi nu doar pentru cã în Gruia vin marile Chelsea, Roma sau Bordeaux.

Sortii au decis, uimitor, nu-i asa, un nou derby cu Universitatea, echipa mai vãduvitã a Clujului în ultimii ani si care se zbate pe tãpsanele diviziei B sã revinã un Liga 1, acolo e locul unui club de traditia Universitãtii.

 

Dacã se va televiza, derby-ul se va disputa în Gruia, spun oficialii de la “U” si vom avea un meci asteptat cu sufletul la gurã de tot orasul pe un stadion modern. La prima vedere, echilibrul pare rupt. CFR, cu un lot impresionant, investitori puternici, si mai ales pe propriul stadion, are toate sansele sã fie  favorita derby-ului clujean.

 

De cealaltã parte, “U” vine pentru prima oarã din postura de club privat si cu orgoliul rãnit al echipei preferate de majoritatea clujenilor, în ciuda succeselor incontestabile ale feroviarilor. Putini clujeni s-ar fi gândit cã dupã meciurile din sezonul trecut al Ligii sã vadã din nou un meci traditional al Clujului.

 

Nici nu a trecut mult timp de când CFR-ul lui Andone smulgea şapca roşie şi o mototolea, cucerind titlul chiar pe “Ion Moina”. Vină metafizică, de neiertat pentru fanaticii lui “U”, care doare ca un fier înroşit uitat în rană.în ecuaţia derby-ului avem un personaj nou, care cunoaşte bine CFR şi care are o revanşă de luat. Dorinel Munteanu, antrenorul Universităţii, are acum ocazia să facă surpriza şi să elimine din Cupă multinaţionala lui Paszkany.

 

Misiune grea, dacă nu imposibilă, în condiţiile în care toate săbiile vor fi scoase din teacă, iar rivalităţile ascuţite, dacă nu chiar ura dintre suporteri, vor răbufni din nou.E meciul şi ora revanşei pentru Dorinel Munteanu, omul datorită căruia CFR-ul a decolat pentru prima oară în Europa, ajungând până în finala Intertoto. S-a uitat deja repede, timpul nu mai are cu nimeni răbdare, de meciurile cu Saint-Etienne sau cu Bilbao, toate minunile pe care le-a reuşit Dorinel în Gruia.

 

De acolo a plecat cu scandal, iar acum viaţa, cu inefabilul ei, îi scoate în cale trupa lui Trombetta. Până atunci vom şti şi rezultatul cu Steaua, cu Chelsea şi raporturile de forţe ar putea fi schimbate net.Venirea lui Dorinel la Universitatea a impulsionat echipa studenţească, iar faptul că fostul internaţional ar putea să joace titular împotriva fostei sale echipe este un motiv în plus să mergem cu toţii la derby.

 

Şi suporterii au de demonstrat că huliganismele petrecute înaintea meciului prin care CFR s-a încoronat cu primul titlu din istoria alb-vişinie au fost doar nişte incidente regretabile care nu mai trebuie să aibă loc într-un oraş ca şi Clujul. Ştiu că poate să sune un pic deplasat, dar pentru foarte mulţi clujeni este cel mai important meci al toamnei, peste cele ale CFR-ului din Champions League sau cele din Liga I.

 

Tocmai pentru că se întâlnesc două rivale de moarte, două echipe care au dat în ultimii ani meciuri pasionante, cu atmosferă de senzaţie, este bine să ne bucurăm că sora mai mică a Ligii I, Cupa României, mereu surprinzătoare cu rezultatele ei, ne rezervă un nou CFR - “U” Cluj. Vorba cuiva, nimic nu e mai frumos decât derby-ul Clujului!

Comenteaza