Universitatea maghiară: o măsură pripită

Universitatea maghiară: o măsură pripită
Trăim de 22 de ani într-o ţară anormală, cu o putere anormală. E ţara tuturor ilegalităţilor, ţara în care o gaşcă de învârtiţi şi vânduţi intereselor străine guvernează în folos propriu, sfidând cea mai elementară regulă democratică.

O demagogie ieftină, de mahala însoţeşte această mascaradă de prost gust, în care o haită de ticăloşi au pus mâna pe toate averile statului şi pe toate pârghiile care controlează viaţa noastră. Cu o perfidie de neimaginat, aceste rămăşiţe oculte de foşti nomenclaturişti sau criptocomunişti, analfabeţi şi antipatrioţi îşi rotunjesc averile de milioane şi miliarde, în vreme ce majoritatea păturilor sociale au fost condamnate la sărăcie, mizerie, la moarte lentă. Abia ieşiţi din gulagul comunist, am fost repede introduşi în ţarcul capitalist, după ce în prealabil oamenii fostei puteri ne-au ademenit cu vorbe şi promisiuni deşerte.

Vânzarea ţării şi a intereselor ei a fost făcută etapă cu etapă de către fiecare guvern, de către fiecare preşedinte în parte. Mai întâi, gaşca Iliescu - Roman a lichidat cu neruşinare tot ceea ce era moştenire bună din trecut, sub pretextul că pute a comunism. S-a lovit astfel puternic în clasa ţărănească, talpa ţării în toate regimurile trecute, care a ajuns astăzi asemeni unei palide umbre a ceea ce a fost, aspirantă la o cerşetorie deghizată. A fost lichidată apoi cu brutalitate bolşevică tocmai "clasa muncitoare". Luându-i-se obiectul muncii şi desfiinţându-se orice fel de industrie naţională, chiar şi cea rentabilă. A fost vândută apoi bucată cu bucată şi toată avuţia naţională, într-o privatizare de doi bani, după care a urmat dezorganizarea statului şi dezintegrarea lui sistematică. Valorile tradiţionale ale oricărui stat naţional au fost bagatelizate şi puse la zid, începând cu şcoala, cu armata, cu poliţia, cu justiţia, cu biserica, cu întreg sistemul de siguranţă naţională şi de normalitate funciară. Au fost devastate pădurile, au fost înstrăinate ogoarele, s-au subminat educaţia naţională, trecutul istoric, demnitatea naţională, sentimentul patriotic. În locul respectului pentru om şi valorile lui, s-a introdus domnia mass-media, adică a divertismentului, sexomaniei, dezmăţului publicistic, tirania faptului divers, a manelelor şi a mahalalei publicitare. Tot ceea ce a fost demn şi curat a fost maculat cu bună ştiinţă, legile amânate sau ocolite, afacerile şi şpaga, furtul din bunul public au devenit ocupaţii oficializate. Sub guvernul Năstase s-au introdus aroganţa şi dispreţul faţă de omul simplu, amplificate apoi la cote greu de imaginat sub ultimele guvernări, care au ignorat sistematic legile, au sfidat opinia publică şi au introdus domnia bunului plac.

Dar una dintre cele mai grave erori ale sistemului a fost aducerea şi prezervarea la putere a duşmanilor tradiţionali ai statului român, a UDMR, acest Cal Troian al dezbinărilor naţionale şi a dezmembrării statului de drept. Cu o perfidie abilă şi de o rafinată duplicitate, UDMR a minat sistematic întreg ansambul construcţiei naţionale şi l-a prefăcut în fărâme. A segregat mai întâi învăţământul liceal, a izolat şi autonomizat judeţele Covsna şi Harghita, fie alungând populaţia de acolo (care nici măcar nu e reprezentată în consiile locale), fie reducând-o la tăcere. Oraşele din această zonă seamănă cu nişte cazemate horthyste, în care românii sunt reduşi la stadiul de populaţie necuvântătoare. De când se află la putere, UDMR şi-a introdus sistematic oamenii lui în sistem, peste 12.000 de astfel de persoane deţin funcţii şi demnităţi de invidiat, învârtind mii de milioane de lei, pe care le iau din bugetul statului cu o nonşalanţă şi lipsă de morală care te lasă statuie. Cele 17 milioane de români au ajuns din nou în postura de a fi sclavii grofilor unguri de astăzi, ai unei oligarhii maghiare îmbogăţite, dar mereu flămândă, mereu la pândă, mereu nesătulă, gata să profite în fiecare clipă de orice impas prin care trec cei aflaţi în această "monstruoasă coaliţie". În loc ca PDL să-şi asume în ceasul al 12-lea imensele erori în care s-a lăsat târât, demisionând cu demnitate, el se lasă amăgit o dată în plus de un şef de stat care ne duce la pierzare, întrucât el ştie şi aşa că nu mai are nimic de pierdut decât să se rostogolească cu noi cu tot în prăpastia ce ni se cască sub picioare.

În schimb, UDMR este în stare să pretindă la nesfârşit lucruri din ce mai absurde şi mai de neconceput pentru adevăratele democraţii occidentale. Politica paşilor mici şi şantajul aplicat ca metodă de rapt politic sunt la ordinea zilei. Alături de cei care au guvernat, la fel de vinovată ni se pare şi opoziţia, care n-a înţeles nici o clipă că în momentele critice funcţionează ideea interesului naţional şi că uneori trebuie să treci peste orgolii şi izmeneli de partid (în fond, ce doctrină încălca?), când trebuia salvată chiar fiinţa naţională şi continuitatea unui stat dobândit cu eforturi inimaginabile de cei de peste munţi. Transilvănenii, care au fost oprimaţi secole de-a rândul, trăind în cea mai grozavă teroare şovină, nu pot accepta să fie vânduţi la nesfârşit de miticii noştri inconştienţi. E timpul ca aceste guverne ale trădării naţionale să-şi dea seama că amanetează viitorul acestei ţări, că deciziile ilegale şi pripit luate acum vor trage greu în cumpănă când se va vorbi de ideea de stat naţional, de schimbarea Constituţiei, pentru că, mării Doamne!, statul acesta e compus din peste 20 de naţionalităţi diferite, care toate au deputaţii lor, şcolile lor, autonomia lor, boieria şi ambiţiile lor, care nu concordă cu acelea ale majorităţii. Guvernul Boc şi preşedintele Băsescu au făcut dovada unei crase amnezii pe această temă, probând de fiecare dată cât de departe sunt de înţelesul doctrinei naţionale, iar noul premier, care vine dintr-o structură menită să apere fiinţa naţională (nu este el omul istoriei şi al învăţăturii ce rezultă din ea?), s-a dovedit la fel de permeabil şi de prost inspirat, încălcând Legea educaţiei şi luând decizii politice contestabile şi lipsite de acoperire. În ţara aceasta, în care parlamentarii au lăsat în suspensie cele mai importante legi, nevotându-le sau pasându-le de la an la an, au promovat doar legi contestabile, controversate, imature şi ilegale, o ilegalitate în plus ce mai contează dar?

Ce contează că legea n-a trecut prin Senat, că nu s-a cerut avizul CNSIS, că Facultatea de care se vorbeşte n-are cadre calificate, că viitorii medici nu se vor înţelege cu pacienţii decât prin translatori (aşa cum se preconizează în Legea minorităţilor!), că vor încurca diagnosticele sau că le vor pune greşit, deoarece este aproape imposibil să înţelegi care este suferinţa unui bolnav dacă nu cunoşti limba în care comunică acesta?! Nu le rămâne românilor decât să înveţe ungureşte dacă vor să meargă la medic! Se va acora medicilor-profesori o sinecură în plus pentru a pregăti tineri care vor lua drumul Ungariei, noi plătind de la bugetul naţional toate aceste puseuri de orgoliu nemeşesc. Pentru alte specialităţi lucrurile ar mai fi de înţeles, dar atunci când e vorba de sănătatea omului pretenţiile par de-a dreptul absurde. Ne-au dovedit-o şi mulţimea de proteste, demonstraţii, contestări, care au fost ignorate cu nonşalanţă. Pentru politicienii maghiari se vede de departe că nu există decât ambiţiile lor ţâfnoase şi că nu iau în considerare firescul interes general, pentru care trebuie să te zbaţi, punând umărul la eradicarea suferinţelor colective, participând cu demnitate şi responsabilitate la depăşirea impasului economic în care se află ţara, ajunsă în ultima guvernare pe locurile cele mai ruşinoase din lume, şi unde, cu bună ştiinţă, a adus-o şi lipsa de iniţiativă şi performanţă de care au dat dovadă miniştrii şi parlamentarii pe care UDMR i-a livrat ţării? A guverna doar prin şantaj şi pentru şantaj este o ruşine de care nu va scăpa multă vreme faimoasa formaţiune "culturală" atârnată ca o piatră de gâtul guvernului. Unde eşti tu, Gojdu, Doamne...?!!

Mircea Popa

 

 

Comenteaza