Bobocii au stat ore în şir la cozi pentru a se caza la cămin GALERIE FOTO

Bobocii au stat ore în şir la cozi pentru a se caza la cămin GALERIE FOTO
Primele impresii despre viaţa studenţească din Cluj nu sunt tocmai roz, întrucât aceştia au stat vineri ore în şir în frig şi ploaie pentru a se înscrie în cămine.

Vineri căminele studenţeşti au roit de bobocii veniţi să se înscrie pentru a primi cazare. În faţa căminului nr. XVI din campusul universitar Hasdeu era plin de studenţi înconjuraţi de bagaje, care aşteptau de ore bune pentru a primi un loc aici.

„Aştept cam de la ora 11:00, adică de două ore. Acum am reuşit să mă înscriu pe listă şi trebuie să mai aştept cam până pe la 15:00-16:00, mai ales că merge foarte, foarte încet totul. Se mişcă greu. Nu mă aşteptam să dureze atâta de mult sincer", a spus Sebastian.

„Deci eu am venit şi m-am înscris pe listă pe la vreo 10:00-10:20 şi de atunci stau tot la coadă. Nu ştiu cât trebuie să mai stau. Ei acuma cică sunt la 160 şi eu sunt 192, şi acuma şi cu pauza aia de masă de o oră, neanunţată, că nimeni nu ne-a zis de ea, eu trebuie să vin numai până pe la 15:00, 15:00 şi ceva să mă înscriu şi să îmi arate camerele şi să mă aşez odată în cameră", a spus Mircea care aştepta împreună cu părinţii lui să se cazeze.

Prefectul studenţilor de la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) spune, însă, că aşteptarea se întinde atât de mult din cauză că toţi ajung la aceeaşi oră.

„Astăzi se cazează studenţii de anul I. Coada nu este aşa de mare, dar, într-adevăr, fiind prima zi de cazări, vin studenţi din oraşe diferite şi problema cu care se confruntă ei este din cauză că ajung toţi la aceeaşi oră aici. Comisia de cazare este foarte bine pregătită şi lucrează la eficienţă maximă. Faptul că se stă la coadă e un lucru care se întâmplă în fiecare an", a spus Cristina Filip, prefectul studenţilor din UBB.

Studenţii nu s-au plâns doar de faptul că trebuie să aştepte ore în şir, ci şi de condiţiile de cazare care îi aşteaptă. Un proaspăt student care a luat peste 9,50 la bacalaureat spune că se aştepta la condiţii mai bune decât cele din căminul XVI.

„Încă mă gândesc dacă să rămân aici sau dacă să merg la un cămin privat. Mi se pare cam aiurea aici şi credeam că elevii buni vor avea condiţii mai OK", a spus Mihai.

Prefectul studenţilor UBB a spus că, după regulamentul de cazare, locurile în cămine se distribuie după media pe anul universitar anterior, respectiv media de admitere pentru studenţii din anul I.

„Ce este convenit la toate comisiile de cazare din universitate e faptul că pentru anul I, datorită faptului că nu putem să echivalăm media de admitere cu media de la universitate, studenţii din anul I nu primesc, de regulă, locuri în căminele de confort ridicat, însă ei primesc locuri în cămine", a mai spus Cristina Filip.

Universităţile de stat din Cluj-Napoca pun la dispoziţia studenţilor aproximativ 12.000 de locuri de cazare în cămine, în camere cu două sau mai multe locuri, dar şi în apartamente în care condiţiile sunt "ca acasă".

Comenteaza