Aproape 100 de cazuri COVID în şcolile din Cluj. La ce şcoli sunt probleme
- Scris de Ziua de Cluj
- 06 Oct 2020, 13:49
- Educaţie
- Ascultă știrea
A crescut numărul unităților de învățământ din Cluj în care au fost confirmate cazuri de infectare cu noul coronavirus
La trei săptămâni de la debutul noului an școlar, numărul cazurilor confirmate cu COVID-19 în școlile din județ a ajuns la 91. Potrivit unei informări a Prefecturii Cluj, este vorba de 74 de elevi din 41 de școli și de 17 cadre didactice din 15 unități de învățământ. La finalul săptămânii trecute erau confirmați pozitiv 61 de elevi, din 37 de școli.
Reamintim că, luni, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a decis ca toate unitățile de învățământ preuniversitar din Dej, Gherla, Huedin și Florești să treacă de marți, 6 octombrie 2020, în scenariul 2 de învățământ, cel hibrid, în care cursurile au loc parțial online.
De asemenea, s-a aprobat trecerea în scenariul 3 pentru Colegiul Național "Andrei Mureșanu" din Dej, unde au fost confirmate 4 cazuri de îmbolnăvire în 4 clase diferite și pentru Liceul "Petru Maior" din Gherla, unde au fost confirmate 3 cazuri în 3 clase diferite.
Au fost dispuse schimbări de funcționare și în două școli și o grădiniță din Cluj-Napoca. Astfel, tot începând de marți, au trecut de la scenariul 1 la scenariul de funcționare 2 Liceul Teoretic "Elf", Grădinița "Universul Copiilor" și Colegiul "Energetic" Cluj-Napoca.
De asemenea, pentru a limita extinderea numărului de infectări cu noul coronavirus, CJSU Cluj a decis ca, începând de miercuri 7 octombrie 2020, ora 07.00, masca de protecție să fie obligatorie pentru toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, pe o rază de 100 m în jurul unităților de învățământ preuniversitar din județ. Amenzile pentru nerespectarea acestei măsuri pot ajunge până la 2500 lei.
10 școli din Cluj, în scenariul roșu
Conform Inspectoratului Școlar Județean Cluj, marți, la nivelul judeţului, în 10 şcoli cursurile s-au ținut online, după scenariul 3 (roşu), iar 125 de unități de învățământ au funcționat în scenariul 2 (galben), adică hibrid, care presupune participarea zilnică față în față a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială prin rotație de una sau două săptămâni a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu.
Pe de altă parte, în 288 de unități de învățământ preuniversitar din județ s-a aplicat scenariul 1 (verde), adică participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.