Deca spune că acest an şcolar este "un nou început pentru întreg sistemul de educaţie": "În sfârșit schimbarea pe care ne-am dorit-o începe să se vadă"

Deca spune că acest an şcolar este "un nou început pentru întreg sistemul de educaţie": "În sfârșit schimbarea pe care ne-am dorit-o începe să se vadă"
| Foto: captura video

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a afirmat, luni, că acest an şcolar reprezintă "un nou început pentru întregul sistem de educaţie", menţionând că a intrat în vigoare legea învăţământului preuniversitar, care introduce treptat proiectul preşedintelui Klaus Iohannis, "România educată".

"Începutul anului şcolar aduce pentru noi toţi multe emoţii. Citesc pe chipurile copiilor bucuria de a-şi revedea colegii şi profesorii (...). Acest an şcolar este însă un nou început pentru întreg sistemul de educaţie. După cum ştim, legea învăţământului preuniversitar a intrat deja în vigoare şi pune treptat în aplicare viziunea proiectului "România educată", iniţiat chiar de către preşedintele României", a declarat Ligia Deca, care a participat, alături de preşedintele Klaus Iohannis, la festivitatea de deschidere a Anului şcolar, organizată la Şcoala Gimnazială nr. 162, la care a participat și președintele Klaus Iohannis.

Ligia Deca a spus și că schimbarea dorită în sistemul de învăţământ începe să se vadă.

"Atât preşedintele României, cât şi Guvernul României au reiterat constant faptul că educaţia reprezintă o prioritate naţională. Mi-am dedicat o bună parte a carierei pentru a îmbunătăţi sistemul educaţional din România şi de aceea mă bucur să pot afirma că în sfârşit schimbarea pe care ne-am dorit o cu toţii începe să se vadă. (...) Însă trebuie să ne propunem mai mult şi să asigurăm mai mult. Ne-am propus ca în fiecare şcoală din România să existe infrastructura educaţională adecvată. Acest lucru se pune deja în practică prin dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ, prin cea mai mare investiţie din ultimele trei decenii. Peste un miliard de euro din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă sunt în curs de contractare iar primele rezultate vor fi vizibile în lunile următoare. Peste 2.000 de contracte sunt deja semnate, urmând ca, până la finele acestei luni, toate să poată fi lansate pentru a avea baza materială pe care copiii noştri o merită", a afirmat Ligia Deca.

Totodată, ministrul Educației a subliniat că și siguranța în școli este o prioritate și a spus că se vor lua măsuri în acest scop.

"Siguranţa elevilor şi profesorului este o altă prioritate. Am adoptat şi vom mai adopta măsuri ferme pentru prevenirea şi reducerea violenţei în mediul şcolar şi vom pune un accent mai mare pe prevenţie prin proiecte şi campanii de prevenire a consumului de substanţe interzise. 

Schimbarea stă în mâinile fiecărui profesor, ale fiecărui elev şi ale fiecărui părinte. Contez, aşadar, pe sprijinul dumneavoastră pentru ca transformarea în bine a sistemului de învăţământ românesc să devină realitate", a mai spus Ligia Deca.

Comenteaza