Evaluarea Naţională 2017. Câţi candidaţi sunt la Cluj | Calendarul probelor

Evaluarea Naţională 2017. Câţi candidaţi sunt la Cluj | Calendarul probelor
4.013 elevi de clasa a VIII-a din judeţul Cluj vor susţine, în perioada 19 iunie - 22 iunie 2017, Evaluarea Națională.

Examenul se desfăşoară, în acest an, în 110 centre de examen, iar, în mediul rural, acolo unde au fost sub 10 elevi înscrişi, s-au arondat centrelor de examen apropiate, copiii fiind transportaţi cu microbuze şcolare pentru a-şi putea susţine examenul.

Anul acesta s-au înscris 4.013 elevi, cu 103 mai puţini candidaţi faţă de anul trecut. Dintre aceştia 3499 sunt înscrişi la secţia română, 439 la secţia maghiară şi 75 la germană.

Calendarul examenului de evaluare națională:

19 iunie - Limba şi literatura română - probă scrisă

21 iunie - Matematică - probă scrisă

22 iunie - Limba şi literatura maternă - probă scrisă

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, rezultatele vor fi afişate în 26 iunie, în intervalul 27 - 29 iunie are loc rezolvarea contestaţiilor, iar rezultatele finale se vor afişa în data de 30 iunie.

În ceea ce priveşte contestaţiile, din acest an, dacă diferenţa între nota iniţială şi cea finală este mai mare de un punct, se va numi o a treia comisie care va acorda a treia notă, care va rămâne definitivă, indiferent de câte sutimi apar ca diferenţă la notă.

Tot începând cu această sesiune, ponderea evaluării naţionale pentru admiterea la liceu va fi 80%, în timp ce ponderea notelor din şcoala generală, de 20%.

Evaluarea lucrărilor se va face în alt judeţ, acestea vor fi aduse la cele două centre de evaluare, şcolile "Nicolae Titulescu" şi "Ion Agârbiceanu" din Cluj-Napoca, după care vor fi trimise în judeţul în care se va face corectarea.

Sâmbătă, 17 iunie, la ora 08,30 se vor trage la sorţi comisiile, iar la ora 11.00 va începe instruirea celor 110 echipe  care vor fi repartizate în centrele de examen.

Valentin Cuibus, şeful ISJ Cluj, a subliniat că au foat luate toate măsurile necesare pentru buna organizare, astfel încât examinarea elevilor să fie corectă.

Candidaţii vor fi instruiţi înainte de începerea examenului în legătură cu regulile acestuia, după care va începe testarea.  Toate sălile de examen sunt prevăzute cu camere video şi, potrivit regulilor de examen, candidaţii nu au voie să intre în săli cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe sau poşete, care trebuie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ. Elevii care refuză depozitarea obiectelor nu vor fi primiţi în examen.

De asemenea, candidaţii nu au voie să aibă manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Nu au voie să aibă telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet, la reţele de socializare, şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul.

Potrivit regulilor, candidaţii nu au voie să comunice între ei sau cu cineva din exterior, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Candidaţii semnează un proces-verbal în care se regăsesc aceste reguli.

Încălcarea regulamentului este considerată drept fraudă sau tentativă de fraudă, iar candidaţii care încearcă să fraudeze vor fi eliminaţi de la probă, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu.

Clujul, pe locul doi pe ţară în 2016

Anul trecut, la nivelul judeţului Cluj, au participat la examenul de evaluare naţională 4.029 de elevi, dintre aceştia, 3.582 candidaţi au obţinut medii peste 5, adică un procent de 88,91%. Judeţul Cluj s-a clasat pe locul doi naţional, după Brăila. Media generală a judeţului a fost de 7.26.

La proba de matematică s-au înregistrat 110 note de 10, la cea de română, 29 de candidaţi au avut nota 10, iar la limba maternă, 10 (6 la maghiară şi 4 la germană). De asemena, patru elevi au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională 2016, doi elevi de la Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" Cluj-Napoca, şi doi elevi de la Şcoala Gimnazială "Avram Iancu" Turda.

TOPUL cei mai bune şcoli din mediul urban (după media generală a examenului)

Colegiul Naţional Emil Racoviţă - 9,09

Colegiul Naţional Andrei Mureşanu (Dej) - 8,87

Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu - 8,74

Şcoala Gimnazială "Ioan Bob" - 8.73

Şcoala Elf - 8,71

Transylvania College - 8,51

Liceul Teoretic Avram Iancu - 8,50

Colegiul Naţional George Coşbuc - 8,37

Liceul Teoretic Báthory István - 8,36

Şcoala Generală Ion Creangă - 8.30

 

Cele mai bune rezultate din mediul rural (după media generală a examenului)

Beliş - 7,59 (locul 27 pe judeţ)

Mihai Viteazu - 7,49

Sânpaul - 7,46

Ţaga - 6,45

Finişel - 6,40

 

 

 

Comenteaza