Examen de admitere, azi, la UMF Cluj! Câți candidați se luptă pe un loc

Examen de admitere, azi, la UMF Cluj! Câți candidați se luptă pe un loc

Cei peste 1.650 de candidați înscriși la concurs, pentru a deveni studenți ai Universităţii de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu" Cluj-Napoca, susțin, duminică dimineață, examenul de admitere.

În total, 1.652 de candidați s-au înscris pentru a concura pentru un loc bugetat la unul dintre programele de studii a Universităţii de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca.

Canddidații au intrat în săli până la ora 8.30, iar la ora 10.00 comisia de supraveghere deschide plicul sigilat cu caietele cu întrebări. Durata probei scrise este de 2 ore.

Regulamentul de admitere prevede că nici un candidat nu poate părăsi sala mai repede de 30 minute de la începerea probei şi numai după ce predă grila şi semnează în Procesul-verbal de predare a grilei. Cu această ocazie, comisia de supraveghere verifică corectitudinea datelor personale scrise şi a variantei grilei.

Grila se obturează în prezenţa candidatului.

Contestații la întrebări se pot depune în intervalul de două ore de la încheierea probei de concurs.

În data de 22 iulie se afișează primele rezultate. Contestațiile se depun în aceeași zi, 22 iulie, în intervalul orar 9:00 – 13:00.

În data de 23 iulie are loc afişarea rezultatelor finale după contestaţii.

Confirmarea locurilor se face în intervalul 29 iulie - 9 august.

Câți candidați se luptă pe un loc

Cel mai mare număr de candidați - 964 de înscrieri - sunt înscriși la programul de studii Medicină. Aceasta reprezintă o concurență de 2,86 candidați pe un loc la buget, ceea ce înseamnă un interes crescut pentru acest program de studii.

La programul de studii Medicină dentară s-au înscris 194 de candidați, însemnând o concurență de 2,36 pe un loc bugetat.

Și la programul de studii Farmacie sunt 26 de candidați, reprezentând o concurență de 0,55 pe loc.

La specializarea Radiologie și imagistică, s-au înscris 78 de candidați, reprezentând o concurență de 2,88 pe un loc.

Și programul de studii Tehnică dentară a atras 94 de candidați, având o concurență de 2,47 pe un loc.

Specializare Balneofiziokinetoterapie și recuperare a atras 88 de candidați, ceea ce reprezintă o concurență de 1,72 pe un loc.

În cadrul programului de Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic, s-au înscris 38 de candidați, ceea ce reprezintă o concurență de 1,72 pe un loc bugetat.

La Asistență medicală generală s-au înscris 101 candidați, rezultând o concurență de 1,07 pe un loc la buget.

În același timp, specializarea Nutriție și dietetică a înregistrat 24 de candidați, cu o concurență de 1,04 pe un loc.

Concurență este și la extensia din Baia Mare a universității, unde la Asistență medicală generală, s-au înscris 45 de candidați, rezultând o concurență de 1,5 pe un loc.

Comenteaza