Federația părinților transmite că nu susține "sub nicio formă" admiterea la colegii

Federația părinților transmite că nu susține "sub nicio formă" admiterea la colegii

Referitor la propunerile de schimbare a proiectului de lege, anunțate vineri de ministrul Sorin Cîmpeanu, liderul Federației părinților, Iulian Cristache, a transmis că "Fed nu susține sub nicio formă" admiterea la colegii.

Liderul Federației părinților, Iulian Cristache, a reacționat pe Facebook după ce ministrul Sorin Cîmpeanua anunțat că examenele de admitere în colegii ar urma să fie menținute, dar să se desfășoare după Evaluarea Națională, cu subiecte realizate în afara colegiilor.

Potrivit lui Cristache, "se pare că ce s-a convenit nu schimba cu nimic datele problemei".

"După întâlnirea de ieri am văzut că s-ar fi convenit, cel puțin asa reiese din comunicarea transmisă, asupra examenului de admitere la Colegii. Declar că nu am înțeles mare lucru asupra modului de susținere a acestei admiterii, dar... se pare că ce s-a convenit nu schimba cu nimic datele problemei. Beneficiarii principali ai sistemului sunt elevii, nu părintii , nu profesorii. Așadar, Federația are obligația de a trage un semnal de alarma atunci când proiectul nu concordă cu principiile echitații și transparentei. Mă refer doar la acest examen de admitere, nu la alte puncte convenite de sindicate și minister. Repet, înțeleg poziția sindicatelor, dar de data aceasta ne opunem categoric. Fed nu susține sub nicio forma admiterea la Colegii, avem tot dreptul de a ne opune și a reprezenta interesele părinților. Avem un sondaj la care au răspuns peste 65k de părinți, nu 100, 1000 sau 2000. 65k!
ÎN CONCLUZIE, NU VOM SUSȚINE NICIODATĂ INTERESELE NELEGITIME ALE CONDUCERILOR ACESTOR COLEGII CARE VOR SĂ SUSȚINĂ ACESTE EXAMENE.
Nu o spunem doar noi, o spun și alte ONG-uri cu activitate relevantă, inclusiv o importantă instituție de nivel internațional, OECD.
INTERESELE acestor colegii sunt mai mult decât evidente, am mai spus-o, primează doar interesul de NATURĂ FINANCIARĂ, nu altceva.
CA VARIANTĂ DE COMPROMIS, AM LANSAT IDEEA DE ADMITERE LA COLEGII CU CONDIȚIA CA FIECARE U.I. SĂ-ȘI SELECTEZE ELEVII DOAR PENTRU O SINGURĂ FORMAȚIUNE DE STUDIU, NU PENTRU 90 SAU 75% (ce să vezi, asta e marea concesie făcută de ACC, cum or fi gândit... habar nu avem).
Daca ME va lăsa această admitere, Fed va încerca să atace prin toate mijloacele posibile și legale", a transmis liderul Federației părinților, Iulian Cristache.

Comenteaza