Fii mentor pentru copiii cu deficiențe de auz din Cluj! Se caută IT-işti voluntari

Fii mentor pentru copiii cu deficiențe de auz din Cluj! Se caută IT-işti voluntari

Liceul Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz Cluj-Napoca caută voluntari cu competențe în domeniul IT care să se alăture proiectului „I have a voice.”

Dedicat incluziunii tinerilor cu deficiențe de auz în societate și pe piața muncii, programul se va desfășura pe parcursul a două luni, respectiv februarie – martie 2019, la sediul unității școlare, situat pe strada Calea Dorobanților, la numărul 40. 

Activitățile se vor derula săptămânal, sub forma unui club de programare, în cadrul căruia un număr de 30 de tineri defavorizați vor reuși să își dezvolte abilități de a folosi și de a crea tehnologia, precum și aptitudini sociale cum ar fi creativitatea, comunicarea sau gândirea critică, toate acestea ajutându-i, pe termen scurt, la îmbunătățirea performanțelor școlare, iar pe termen lung să facă față cerințelor actuale de pe piața muncii.
Persoanele interesate se pot înscrie până la data de 1 februarie a.c.

Menționăm în acest context faptul că în România există peste 25.000 de persoane cu deficiențe de auz, dintre care circa 2.000 sunt elevi. Pentru aceștia, capacitatea de comunicare este redusă la limbajul mimico-gestual iar absența unui vorbitor specific care să îi însoțească le reduce șansele de integrare în societate. În ceea ce privește adulții cu deficiențe auditive, statisticile arată că nu mai puțin de 85% dintre aceștia nu sunt activi pe piața muncii.

Comenteaza