Ierarhia candidaţilor care participă la admiterea la liceu se publică miercuri/ Calendarul admiterii

Ierarhia candidaţilor care participă la admiterea la liceu se publică miercuri/ Calendarul admiterii

Miercuri, 10 iulie, va fi publicată ierarhia absolvenților de clasa a VIII-a la nivel județean.

Publicarea ierarhiei la nivelul judeţelor din ţară şi al municipiului Bucureşti a absolvenţilor claselor a VIII-a care participă la admiterea la liceu se va face miercuri, 10 iulie, pe site-ul admitere.edu.ro, potrivit Ministerului Educaţiei.

În perioada 11-22 iulie se vor completa fişele de înscriere, opţiunile, alături de părinţi şi de profesorii diriginţi, iar pe 24 iulie va avea loc repartizarea computerizată la liceu.

Completarea opţiunilor pentru locurile speciale de romi şi pentru cei cu încadrare de cerinţe educaţionale speciale (CES) se va face între 15-16 iulie 2024 - completarea opţiunilor, iar pe 18 iulie va avea loc repartizare pe aceste locuri şi vor fi comunicate rezultatele.

Înscrierea şi repartizarea în învăţământul special va avea în zilele de 15 şi 16 iulie.

Inspectoratul Școlar Județean Cluj a publicat la începutul lunii iunie Ghidul pentru admiterea la liceu 2024. Broșura conține și numărul de locuri în școli, specializările și media ultimului admis în anul școlar anterior.

La nivelul județului Cluj, în urma reevaluării lucrărilor contestate, procentul elevilor cu medii mai mari sau egale cu 5.00 este de 86,07% (4.400 candidați), în creștere, față de rezultatele inițiale 85,92% (0,15%).

 

Comenteaza