Învăţământul profesional, obligatoriu pentru elevii cu media sub 5 la evaluarea naţională

Învăţământul profesional, obligatoriu pentru elevii cu media sub 5 la evaluarea naţională

Învățământul profesional devine obligatoriu pentru elevii care susțin evaluarea națională anul acesta și obțin o medie de admitere sub 5,00.

Prevederea apare în metodologia de admitere la liceu publicată în această dimineață în Monitorul Oficial și semnată de ministrul interimar Daniel Breaz, potrivit edupedu.ro. Media de admitere la liceu se calculează în continuare luând în calcul media de la evaluarea națională 2020 (care are o pondere de 80% în media de admitere la liceu) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (pondere de 20%).

Elevii care susțin Evaluarea Națională 2020 și care vor avea o medie de admitere la liceu sub 5,00 nu vor intra în procesul de repartizare la licee, fie ele tehnologice, teoretice sau vocaționale. Singura rută către care va trebui să se îndrepte este cea profesională, de trei ani, duală sau clasică.

Limita de 5,00 pentru admiterea la liceu este prevăzută la articolul 2, alineatul 10 din ordinul publicat în Monitorul Oficial, care prevede următoarele: “(10) La procesul de admitere în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2020-2021 participă numai elevii care au susținut evaluarea națională și a căror medie de admitere, calculată conform pct. I al anexei nr. 2 la prezentul ordin, este minimum 5,00”.

Comenteaza