Profesor bătut pentru că nu vrea să încheie mediile la clasa a XII-a / "Niște îmbrânceli", spune directoarea

Profesor bătut pentru că nu vrea să încheie mediile la clasa a XII-a / "Niște îmbrânceli", spune directoarea
| Foto: Liceul de Arta Sibiu - Facebook

Greva din învățământ se lasă cu bătaie în unele școli. Cei care vor să spargă greva şi să vadă mediile încheiate sunt cei care au elevi în clasele terminale. La ce a recurs o directoare de liceu cu băiat pe clasa a XII-a. 

Profesorul care a luat bătaie este liderul sindical al instituției de învățământ și acesta nu a vrut să încheie mediile la clasa a XII-a, unde învață inclusiv fiul directoarei.

La Liceul de Artă din Sibiu s-a lăsat cu scandal. Profesorul de Educație Fizică spune că a fost bătut în cancelarie de soțul directoarei Avrigean Daniela Luminița, iar presa sibiene, scandalul ar fi pornit de la încheierea mediilor elevilor de clasa a 12-a, acolo unde învață și fiul directoarei.

Mai mult, directoarea a încercat să preia contul și parola să încheie personal mediile, dar s-a lovit de refuzul profesorului de sport, care este și liderul de sindicat al liceului. “Luni dimineața, directoarea de la Liceul de Artă a cerut parola liderului de sindicat care este profesor acolo și este dirigintele fiului ei, pentru a încheia personal mediile la clasa a 12-a.

Acesta a refuzat-o, ea a insistat, iar apoi s-a dus de vreo două-trei ori să țipe acolo în școală. Liderul a refuzat-o în continuare, iar la un moment dat a venit soțul acesteia, a intrat în cancelarie și l-a bătut pe liderul de sindicat cu pumnii în cap, cu pumnii în spate. Erau cel puțin șapte profesori prezenți acolo. Doamne ferește, putea fi oricine în locul lui” au menționat pentru oradesibiu.ro surse apropiate ale colectivului didactic.

ISJ Sibiu va demara o anchetă în ceea ce privește soluționarea incidentului, având un termen de maximum 30 de zile la începerea acesteia. “Domnul profesor a depus la noi o plângere, către Consiliul de Administrație, iar noi vom trimite o comisie pentru a vedea cum stau lucrurile, ce s-a întâmplat și se va lua hotărârea după ce două persoane care vor fi trimise de către inspectorat vor vorbi cu cei de acolo. Abia după aceea vom putea discuta despre ce se va întâmpla mai departe. Cercetarea va dura cel mult 30 de zile” a declarat Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al ISJ Sibiu.

Directoarea de la Liceul de Artă a venit cu lămuriri legate de conflictul din cancelarie, după ce la momentul incidentului când profesorul de sport a chemat poliţia, aceasta ar fi chemat ambulanța pe motiv că îi e rău, ca să contracareze. 

“Colegii mi-au povestit. Nu a fost o agresiune fizică, pur și simplu au fost niște îmbrânceli din câte știu eu și pe holul școlii sau în afara școlii. (...) Au fost niște îmbrânceli, tras de tricou și cred că i-a pus mâna pe față din câte îmi aduc aminte, din discuțiile colegilor. Eu nu am văzut. Ca să înțelegeți, domnul profesor a ajuns la medicină legală înaintea salvării și tot înaintea salvării a ajuns și la inspectorat să depună plângere și la poliție, se plimba și prin școală foarte lovit, adică nu avea nimic. Se plimbă și cu bicicleta în continuare", a declarat Directoarea de la Liceul de Artă, potrivit oradesibiu.ro.

Comenteaza