Proiect de 100.000 de euro pentru elevii cu dizabilităţi din cinci ţări, coordonat de la Cluj

Proiect de 100.000 de euro pentru elevii cu dizabilităţi din cinci ţări, coordonat de la Cluj
Un număr de 260 de elevi cu dizabilităţi vor beneficia de activităţi terapeutice în cadrul proiectului multilateral COMENIUS, care include unităţi de învăţământ special din Polonia, Turcia, România, Ungaria şi Ţara Galilor. Proiectul este coordonat Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Cluj şi se va derula în perioada 2013-2015.

Buget total al proiectului este de 112.000 euro, din care 24.000 euro pentru partea română.

În perioada aminită, un număr de 260 de elevi cu vârste cuprinse între 14 şi 20 de ani vor fi implicaţi în activităţi terapeutice, 27 dintre aceştia urmând să participe la mobilități transnaționale. Alături de elevi, din grupul țintă fac parte și 65 de profesori care vor derula activitățile propuse și vor participa la mobilități transnaționale.

De asemenea, proiectul constituie o oportunitate de realizare a unor schimburi de experienţă între profesorii din ţările anterior menţionate. Cultura şi limba ţărilor implicate în proiect vor influenţa activităţile artistice desfășurate cu elevii cu dizabilităţi din școlile partenere.

La finalul programului, fiecare şcoală parteneră va prezenta: o expoziţie fotografică cu titlul "Oraşul nostru", înregistrări ale performanţelor elevilor din şcolile partenere din cadrul activităților artistice, scenarii ale activităţilor artistice pentru elevii cu cerinţe educative speciale, pagina web a proiectului precum şi organizarea, împreună cu şcoala parteneră din Polonia, a Festivalului Naţional de Creativitate pentru Copiii şi Tinerii cu Nevoi Speciale "Song is good for everything".

„Am susţinut încă de la început ideea implementării acestui proiect întrucât, după cum am mai afirmat, rolul nostru ca şi autorităţi publice este tocmai acela de a veni în sprijinul celor cu care soarta nu a fost suficient de generoasă. Avem convingerea că implementarea cu succes a acestui proiect va demonstra, o dată în plus, rolul major pe care instituţiile de învăţământ special îl au în formarea persoanelor cu dizabilităţi ca membri valoroși, cu roluri și drepturi depline, ai societăţii", a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

 

 

Comenteaza