S-a stabilit calendarul pentru Evaluarea Națională 2025! Vor exista zile libere între probe

S-a stabilit calendarul pentru Evaluarea Națională 2025! Vor exista zile libere între probe

În 2025, probele scrise din cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a vor începe pe 23 iunie cu testarea cunoștințelor de limba și literatura română.

Astăzi, în ședința Comisiei de Dialog Social de la Ministerul Educației, au fost avizate calendarele examenelor pentru anul școlar viitor.

Evaluarea Națională 2025 se va desfășura în perioada 23-27 iunie, iar între probele scrise, elevii vor avea o zi liberă.

„Așa cum anunțam ieri, am ținut cont de propunerile primite și între fiecare dintre probele scrise ale evaluării naționale copiii vor avea o zi liberă. De asemenea, la bacalaureat candidații vor avea o zi liberă după primele două probe. 

Am introdus opțiunea ca lucrările să poată fi vizualizate după afișarea rezultatelor inițiale și înainte de depunerea contestațiilor, tot ca urmare a feedbackului primit”, transmite Ligia Deca.

Prima probă, cea la Limba și literatura română, este programată pe 23 iunie. Proba la Matematică are loc pe 25 iunie, iar proba la limba maternă pe 27 iunie.

Pe 3 iulie vor fi afișate rezultatele inițiale. În aceeași zi vor putea fi vizualizate lucrările scrise și se vor depune contestații.

De asemenea, perioada 4-5 iulie este dedicată pentru vizualizarea lucrărilor scrise și depunerea contestațiilor.

Contestațiile vor fi soluționate între 6 și 9 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 10 iulie.

Tot astăzi au fost discutate și datele privind admiterea la liceu.

Anul viitor, admiterea la liceu se va desfășura ca până acum. Repartizarea computerizată va avea loc pe 23 iulie 2025, iar opțiunile pentru admiterea la liceu se vor completa între 14 și 21 iulie.

Calendar Evaluare Națională 2025. Vor exista zile libere între probe

Comenteaza