Statistică: Profesorii nu se confruntă cu un risc mai mare de infectare decât alți angajați
- Scris de Ziua de Cluj
- 10 Noi 2020, 16:33
- Educaţie
- Ascultă știrea
Cadrele didactice nu se confruntă cu un risc mai ridicat de a se îmbolnăvi de Covid-19 față de alte categorii de angajați care nu pot lucra de acasă, e concluzia unei analize făcute în Marea Britanie.
Biroul pentru Statistici Naționale (ONS) din Marea Britanie, citat de The Guardian arată că nu a descoperit diferențe în rata cazurilor pozitive înregistrate printre profesori și printre alte categorii de angajați, pe baza datelor culese în acest sens între 2 septembrie și 16 octombrie. Conform Edupedu.ro, analiza forului britanic a luat în calcul ratele de infectare în rândul profesorilor și al altor angajați din sectoare-cheie, cum ar fi cadrele medicale sau alți profesioniști care trebuie să lucreze în afara domiciliului cel puțin o zi pe săptămână.
Sursa citată arată că aceste date tind să sprijine argumentația guvernului pentru a ține deschise școlile din Anglia. Pe de altă parte, The Guardian citează Sindicatul Național din Educație, care cere de mai multă vreme închiderea școlilor și care contracarează datele de acum ale ONS cu altele, referitoare la evoluția cazurilor de infectare cu noul coronavirus înregistrate în rândul elevilor din învățământul secundar, în timpul scurtei vacanțe de la sfârșitul lunii octombrie, date care ar indica faptul că școlile ar avea un rol în transmisia virusului, susține Sindicatul Național din Educație (NEU).
În România, de la începutul pandemiei și până acum, au fost infectați cu SARS-CoV-2, în total 19.213 copii cu vârste cuprinse între 0-19 ani, potrivit datelor Ministerului Sănătății. Mai exact, este vorba de 6.081 de copii cu vârste cuprinse între 0-9 ani și 13.132 cu vârste de 10-19 ani. Aceste date arată că procentul cazurilor de tineri și copii în total cazuri, înainte de închiderea totală a școlilor, este de 6,1, la fel ca cel de la 14 septembrie, începutul anului școlar.