Studenții UBB Cluj, protest împotriva deciziei de a se reveni fizic la cursuri

Studenții UBB Cluj, protest împotriva deciziei de a se reveni fizic la cursuri

Studenții Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca organizează astăzi un protest față de decizia Ministerului Educației privind revenirea în totalitate la cursurile față în față, care a "bulversat întreaga comunitate Universitară".

Protestul va avea loc pe Strada Mihail Kogălniceanu 1, Cluj-Napoca, începând cu ora 16.30.

"Anunțul Ministerului Educației, privind revenirea în totalitate la învățământul fizic, a reprezentat o serie de declarații haotice, care au bulversat întreaga comunitate Universitară.

Ținând cont de nenumăratele mesaje și cereri din partea studenților, anunțăm că în data de 14/03/2022, începând cu ora 16:30, vom protesta față de raportarea greșită a Ministerului Educației la nevoile comunității studențești din România", au transmis studenții.

"Pentru a clarifica lucrurile, revenirea la formatul fizic este un lucru dorit de toți studenții, experiența campusului și a activităților universitare offline fiind esențială pentru experimentarea unei studenții complete. Dar, din păcate, momentul în care Ministerul Educației a decis să aibă loc această "revenire" nu este unul deloc potrivit. Perioada de tranziție menționată nu este corespunzătoare punctului din anul universitar în care ne aflăm, aceasta fiind mult prea bruscă, mulți studenți neavând posibilitatea de a se întoarce la cursuri și seminare fizice într-un timp atât de scurt.

Trebuie luat în considerare faptul că mediul online a oferit studenților posibilitatea de a se întoarce acasă, pentru a diminua costurile pe care le aduce locuirea într-un oraș universitar, aceasta fiind o decizie foarte rațională, corectă și bine argumentată, având în vedere contextul în care aceștia s-au aflat. Acum, studenții se văd puși în situația ca în câteva zile, în așa numita "perioadă de tranziție", să își găsească o locuință în orașul de studiu, ceea ce implică costuri semnificative, neprevăzute, pe care nu și le permit.

De asemenea, reamintim faptul că anunțul ferm al universităților, legat de întreaga activitate a semestrului al doilea, a permis studenților să ia decizia de a se angaja și de a-și planifica 100% anul universitar în funcție de acestă hotărâre. Întoarcerea bruscă la formatul fizic, în mijlocul anului universitar, va da peste cap viața personală și profesională a studenților, unii dintre ei găsindu-se în situația de a renunța la semestrul în curs de desfășurare.

Așadar, noi susținem ferm o decizie luată la nivel de universitate, nu de minister, în care să se cântărească toate avantajele și dezavantajele posibile", au precizat cei din cadrul Consiliului Studenților Universitții Babeș-Bolyai (CSUBB). 

 

Comenteaza