Foto Studenții UTCN, locul al II-lea la Concursul Internațional Studențesc HARD & SOFT Suceava 2024

Studenții UTCN, locul al II-lea la Concursul Internațional Studențesc HARD & SOFT Suceava 2024

Patru studenți ai Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) au participat, în perioada 19-26 mai 2024, la Concursul Internațional Studențesc HARD & SOFT Suceava 2024, organizat la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, clasându-se pe locul al doilea.

Echipa de studenți ai universității, formată din Ioana Marc (anul 4, AC – AIA), David Alexandru Pescariu (anul 1, ETTI engleză), Andrei-Gabriel Zăuleț (anul 2, ETTI) și Vlad Mihai Tomoiagă (anul 2, ETTI), de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației (ETTI) și de la Facultatea de Automatică și Calculatoare (AC), a fost coordonată de către domnul Prof. dr. ing. Dorin Petreuș și de către domnul Conf. dr. ing. Alin Grama. Pe lângă poziția ocupată în competiție, studenții au obținut 3 premii speciale din partea firmelor AROBS Transilvania Software, eConfaire Immersive Design și VITESCO Technologies. 

Studenții UTCN, locul al II-lea la Concursul Internațional Studențesc HARD & SOFT Suceava 2024

Printre cele 16 echipe participante, s-au aflat studenți din România, Republica Moldova, Ucraina, China și Marea Britanie, iar tema din acest an a concursului a fost „Smart Home System”. Participanții au construit macheta unei case alimentată din surse de energie verde, punând accentul pe managementul energiei, utilizarea eficientă a resurselor naturale, securitatea locuinței și utilitățile puse la dispoziția utilizatorilor casei.

Studenții UTCN, locul al II-lea la Concursul Internațional Studențesc HARD & SOFT Suceava 2024

Studenții UTCN au reușit să implementeze un sistem care limitează accesul în garaj strict pentru mașina proprietarului, care facilitează orientarea automată a panourilor fotovoltaice după soare și menținerea unei luminozități constante în interiorul casei, creând un chatbot de asistență și o interfață web pentru monitorizarea (măsurarea energiei generate de panouri și a energiei consumate în casă) și controlul de la distanță al casei.

Comenteaza