UBB are mai puţine locuri de cazare pentru toţi studenţii decât locuri noi în 2013

UBB are mai puţine locuri de cazare pentru toţi studenţii decât locuri noi în 2013
Mai bine de 5.200 de studenţi pot găsi cazare în căminele Universităţii "Babeş-Bolyai", anunţă azi instituţia de învăţământ, la o lună după ce a anunţat numărul locurilor de şcolarizare din acest an universitar - 4.891 locuri.

UBB are 16 cămine unde poate asigura cazarea pentru 5216 studenți și 300 de doctoranzi. Cele mai multe dintre aceste cămine (13) sunt situate în complexul de pe strada Hașdeu. Două camine sunt pe strada Teodor Mihali si un cămin pe strada Pandurilor.

Pentru a obține un loc în cămin studenții trebuie să depună o cerere la facultate, iar cei care solicită un loc pe caz medical sau social trebuie să atașeze cererii un dosar cu actele prevăzute în Regulamentul cadru de cazare, arată UBB. Criteriul principal al repartizării locurilor de cazare studenţilor este cel al performanţei în activitatea academică studenţească, definit de media anului anterior. Studenţii de anul I vor fi cazaţi pe baza mediei de la concursul de admitere.


În cele 16 cămine ale UBB accesul la internet este gratuit, există televizoare în holurile căminelor, sunt amenajate spălătorii pentru studenți în căminele 14, 16, Sport XXI și Economica - iar căminul 16 are şi o sală de tenis de masă şi o alta de forţă.

Cazarea studenţilor începe în 27 septembrie - anul 1, continuă o zi mai târziu pentru anii II şi III şi se încheie în 29 septembrie pentru anul IV, master şi doctorat.

Universitatea "Babeş-Bolyai" pregăteşte pentru următorul an universitar 4.891 locuri bugetate, aproximativ 10.000 de locuri în regim cu taxă şi alte 3.000 de locuri pentru învăţământ la distanţă sau învăţământ cu frecvenţă redusă. La master vor fi scoase la concurs alte 3.470 locuri la buget, 4.699 locuri la taxă şi aproximativ 1.000 de locuri pentru învăţământ cu frecvenţă redusă.

Etichete
Comenteaza