Video Emil Boc nu a avut „nicio ezitare" să candideze pentru un nou mandat la primăria Cluj-Napoca

Emil Boc nu a avut „nicio ezitare" să candideze pentru un nou mandat la primăria Cluj-Napoca
| Foto: facebook.com/EmilBoc

Primarul Emil Boc a explicat la ZIUA LIVE de ce vrea un nou mandat de edil al orașului de pe Someș.

Edilul municpiului Cluj-Napoca a spus de ce a refuzat alte oferte.

„Dacă eram interesat de bani, probabil că îmi alegeam o altă profesie sau o altă meserie, având și posibilitatea să fiu avocat, judecător, procuror fiind absolvent de Drept, dar mi-am ales această dimensiune a implicării în viața publică, unde dacă vrei să faci treabă nu poți în același timp să faci și bani pentru tine, dincolo de un nivel de trai decent. Eu nu pot să spun că sunt un om care trăiește rău, pentru că salariul pe care îl iau ca primar este unul decent, dar evident, mai mic decât al unui avocat de succes, sau al unuia cu o carieră universitară de vârf. Am optat pentru acest lucru și sunt întotdeauna mulțumit cu alegerile făcute. Și a doua oară tot aceleași alegeri le-aș face.

Nu regret nimic. Le-am mulțumit colegilor mei și în 2022, când am fost invitat să merg la Curtea Constituțională și am apreciat gestul colegilor mei de a-mi oferi această posibilitate, am mulțumit și domnului președinte Ciucă pentru că mi-a propus un loc pe lista de europarlamentare pentru Bruxelles, dar nu mă trage asta, cum se spune pe românește, nu te lasă sufletul să mergi de acasă când ești cu ai tăi acasă, când poți face diferență în viața lor de zi cu zi, poți să aduci mai multe zâmbete, mai multă bucurie, să schimbi în bine viața orașului, și așa cum spunea Blaga să termini un lucru început. Un ardelean, spunea Blaga, duce un gând până la capă”, a declarat Emil Boc.

Primarul a amintit că împreună cu colegii săi din PNL, cu partenerii din UDMR și cu ceilalți din Consiliul Local și cu clujenii, a lucrat pentru proiectele mari ale Clujulu, pentru a duce orașul la un nivel de dezvoltare avansat.

„Oricâți bani ți-ar oferi cineva, mai important este să faci o schimbare în comunitatea din care tu ești parte, să dai și tu comunității ceeea ce ți-a dat ea. Eu am venit în Cluj acum 44 de ani în 1980 la liceu, atunci am venit prima dată, și n-am mai plecat de aici. Acest oraș mi-a dat tot ceea ce sunt și tot ceea ce am putut să fiu, nu mă pot despărți de el așa, pentru o funcție mai bine plătită sau pentru un lucru care știu eu, să-mi aducă o satisfacție de moment, pentru că legătura de bază este asta pe care ți-ai creat-o cu locul în care ai trăt, teormat, te-ai dezvoltat.

Decizia de a candida la primărie o luasem demult, n-am ezitat nicio secundă în privința candidaturii chiar dacă a fost într-un fel grea, având în vedere că întotdeauna ți se prezintă alternative. N-am avut nicio rețnere, nicio ezitare să o iau în această direcție, mă reprezintă și o simt și chiar dacă muncesc mult împreună cu colegii mei, nu simt oboseală

îmi place ceea ce fac chiar dacă asta îmi consumă șapte zile din șapte, iar să vezi un zâmbet și o mulțumire din partea oamenilor, pentru mine asta e cea mai mare satisfacție pe care o poți avea în viața publică,

Întotdeauna mi-am respectat și îmi voi respecta toți contracandidați, stăpânul suprem este cetățeanul. Este o formă de respect pentru clujeni, mulți oameni vin să ofere clujenilor, să arate ceea ce știu este o competiție onestă între proiecte, iar electoratul are întotdeauna dreptate la final”, a mai subliniat primarul Emil Boc.

Comenteaza