Emiterea rovinietei va fi suspendată pentru câteva ore, iar achiziția prin SMS, întreruptă mai multe zile. Care sunt prețurile

Emiterea rovinietei va fi suspendată pentru câteva ore, iar achiziția prin SMS, întreruptă mai multe zile. Care sunt prețurile

CNAIR va suspenda temporar emiterea rovinietelor pentru a actualiza perioada de valabilitate și tarifele taxei de drum în Sistemul Informatic de Emitere, Gestiune, Monitorizare şi Control al Rovinietei - SIEGMCR.

Emiterea rovinietei va fi suspendată temporar pe data de 11 martie 2024, de la miezul nopţii, timp de circa trei ore, în vederea actualizării informaţiilor privind perioadele de valabilitate ale acesteia, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), într-un comunicat de presă.

„CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri nationale și autostrăzi, că începând cu data de 11.03.2024, ora 00.00, pentru o perioadă de aproximativ 3 ore, emiterea rovinietelor în punctele de distribuţie, prin intermediul portalurilor web/aplicaţiilor dezvoltate pentru sistemele de operare ale telefoanelor mobile şi a dispozitivelor de procesare a plăţilor numerar/electronice (terminale) nu va fi posibilă. Acest lucru este necesar pentru actualizarea informaţiilor privind perioadele de valabilitate ale rovinietelor şi a nivelului tarifelor pentru acestea în Sistemul Informatic de Emitere, Gestiune, Monitorizare şi Control al Rovinietei - SIEGMCR, ca urmare a intrării în vigoare a prevederilor Ordonanţei nr. 14/2024 pentru modificarea şi completarea OUG nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România", se arată în comunicat.

Totodată, în perioada 11 - 21 martie 2024, emiterea rovinietei prin intermediul serviciului de mesaje scurte (SMS) va fi suspendată, ca urmare a modificărilor ce trebuie realizate la nivelul fluxului de emitere de către dezvoltatorul aplicaţiei.

Aici puteți vedea care sunt tarifele actualizate pentru rovinietă și perioadele de valabilitate aferente.

Reprezentanţi CNAIR menţionează că, pentru evitarea aplicării unor sancţiuni contravenţionale, utilizatorii reţelei de drumuri naţionale au posibilitatea de a achita în avans rovinieta cu valabilitate pentru data de 11 martie 2024.

Comenteaza