Familiile cu copii s-au duelat pe terenul de tenis

Familiile cu copii s-au duelat pe terenul de tenis
Părinţii, împreună cu copiii lor s-au duelat sâmbătă pe terenul de tenis, în cadrul turneului caritabil Tennis Cup Părinţi Clujeni , cu scopul de a promova sportul alb şi timpul calitativ petrecut între părinţi şi copii.

Turneul se adresează şi iubitorilor de tenis care nu sunt părinți, însă își doresc să se implice în comunitatea clujeană, susținând astfel continuarea proiectului PEDITEL 1791 în 2015.

„Este a cinecea ediţie Tennis Cup Părinţi Clujeni şi are o valenţă caritabilă încă de când am început să-l facem. Anul acesta am implementat în Spitalul de Copii, PEDITEL 1791 urgenţe şi sfat medical pentru copii, iar începând cu luna aprilie a anului 2015 am propus ca proiectul să devină naţional, adică să-l implementăm în alte patru centre pe lângă Cluj, mai exact la Iaşi, Bucureşti, Timişoara, şi vom avea şi al patrulea oraş. Valoarea proiectului pentru 2015 înseamnă 400.000 de euro şi prin evenimentul de astăzi încercăm să aducem iubitori de tenis şi spunem noi că sportul alb susţine proiectul Copilăria nu este la spital", a spus Cristina Grigore, director executiv fundaţia Părinţi din România - părinţi clujeni.

Cel mai mic participant la acest turneu are abia trei ani, iar cel mai în vârstă depăşeşte 50 de ani. Au venit familii cu copii şi chiar bunici pentru a petrece o zi împreună pe terenul de tenis, anul acesta atingându-se şi numărul record de participanţi.

„Anul acesta avem un număr record de participanţi. Turneul a adus foarte multe familii la dublu, ceea ce ne bucură foarte mult pentru că sunt înscrise 11 familii cu copii. Ideea turneului are pe lângă valenţa caritabilă, şi un obiectiv pe care noi ca organizaţie ni-l propunem şi anume timp de calitate între părinţi şi copii şi prmovoarea sportului şi mai ales a tenisului care e un sport special şi extrem de frumos. Suntem ajutaţi de cinci ani de nişte oameni minunaţi, cei de la Winners Tennis Club care ne pun la dispoziţie pro bono terenurile de tenis şi avem un om care ne ajută de fiecare dată, este vorba de directorul turneului, domnul Lucian Boldor, care a reuşit cu măiestrie să facă o organizare efectiv ca un turneu de tenis, nu chiar profesionist, dar este în zona de organizare a regulilor din tenis", a mai spus Cristina Grigore.

Prin faptul că se impun reguli ca la orice turneu de tenis, chiar dacă acesta nu este unul profesionist, copiii învaţă să respecte regului şi îi ajută să se obişnuiască cu ideea de fairplay, responsabilizându-i şi făcându-i să recunoască atunci când greşesc.

Participanţii au venit, nu doar pentru a juca tenis, ci şi pentru scopul caritabil al turneului.
Participanţii vin în primul rând să joace tenis şi să ajute cu donaţia care este taxa intrării în turneu, în valoare de 50 de lei. Această taxă merge către proiectul Zâmbet de copil - copilăria nu este la spital", a mai spus directorul executiv Cristina Grigore.

Deşi toţi participanţii sunt amatori care se ridică la nivelul şapte de joc, meciurile au fost foarte strânse. Cu toţii au fost premiaţi cu materiale sportive, puzzle-uri, mingi şi diplome de participare, iar cei mici au fost răsfăţaţi şi cu o felie de tort.

Comenteaza