Patrick Ciorcilă, cel mai tânăr tenisman din lume clasat în top 700 ATP

Patrick Ciorcilă, cel mai tânăr tenisman din lume clasat în top 700 ATP
Tânărul tenisman clujean legitimat la Winners Tennis Club, Patrick Ciorcilă, se află într-o ascensiune remarcabilă în clasamentul ATP. La numai 16 ani, clujeanul ocupă locul 651 în ierarhia mondială, acumulând deja 36 de puncte ATP. Mai mult, Ciorcilă este cel mai tânăr tenisman din lume clasat între primii 700 reprezentanți ai sportului alb, performanță înregistrată la numai 14 luni de când și-a făcut debutul în circuitul profesionist.

"Cel mai important pentru mine este să fiu sănătos și să joc bine, simt că am evoluat foarte mult în ultima perioadă, dar niciodată nu este destul. Îmi doresc să urc cât mai mult în clasamentul mondial. Fiecare meci este o experiență nouă pentru mine", a declarat Patrick Ciorcilă.

Tanarul este în acest moment al cincilea jucător roman în clasamentul ATP, după Victor Hănescu, Adrian Ungur, Marius Copil și Victor Crivoi.

Aflat în Slovacia, Patrick Ciorcilă va fi în această săptămână pe tabloul principal al turneului Futures de 10.000 de dolari de la Piestany, care se desfășoară în perioada 29 iulie - 4 august.

 

 

 

Comenteaza