Clujenii sunt alături de victimele atentatului de la Paris. Organizează un marş de solidariate

Clujenii sunt alături de victimele atentatului de la Paris. Organizează un marş de solidariate
Comunitatea fraceză şi francofonă din Cluj-Napoca organizează deseară un marş de solidaritate pentru victimele atentatului de la revista Charlie Hebdo.

Evenimentul va începe la ora 18:00 în Piaţa Lucian Blaga, participanţii urmând să se deplaseze pe str Napoca, Piaţa Unirii, bdul Eroilor şi Piaţa Stefan cel Mare, pentru ca la final să se oprească pe str Brătianu nr 22, în faţa Institutului Francez. Ajunşi acolo, clujenii vor păstra un moment de reculegere în amintirea celor ce şi-au pierdut viaţa în tragicul atac armat de la Paris.

De asemenea, cu această ocazie va fi instalat un afiş uriaş la intrarea în institut, pe care va scrie "Nous sommes tous Charlie" (Suntem cu toţii Charlie), şi vor fi puse 12 lumânări, care simbolizează victimele atentatului. Participanţii vor avea posibilitatea de a scrie mesaje de solidaritate pentru victime şi poporul francez.

Un minut de reculegere a fost păstrat şi la ora 13:00 în toate instituţiile franceze din România, conform cu instrucţiunile Ambasadorului Franţei la Bucureşti şi la cererea preşedintelui Franţei François Hollande.

Marşul de deseară este organizat la iniţiativa Asociaţiei-Corporaţie a studenţilor Francezi din Cluj-Napoca în colaborare cu Institutul Francez Cluj.

Comenteaza