Controalele în cluburi continuă, valoarea sancţiunilor creşte. Amenzi de 50.000 de euro

Controalele în cluburi continuă, valoarea sancţiunilor creşte. Amenzi de 50.000 de euro
Seria de controale în cluburi, baruri, discoteci, săli de cinematograf şi spectacole a continuat şi la sfârşitul săptămânii trecute, iar valoarea amenzilor date a crescut simţitor.

Astfel, la sfârșitul de săptămână ce a trecut, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, 12 inspectori de prevenire ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj au desfășurat controale inopinate la un număr de 24 de obiective.

În cursul acestor acțiuni, cadrele Inspecției de Prevenire au depistat un număr de 48 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor, în urma cărora au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, dintre care șapte avertismente și 17 amenzi, în cuantum de 221.000 lei (49.448 euro, după cursul BNR de vineri, 4 decembrie).  

Spre comparaţie, în precedentul raport se arată că au fost controale 29 de obiective, verificările soldându-se cu 23 de amenzi, în valoare de 187.000 de lei (42.013 de euro).

"Principalele deficienţe au constat în funcționarea fără obținerea autorizaţiei de securitate la incendiu, lipsa organizării activităţii de apărare împotriva incendiilor pe locul de muncă, neîntreţinerea şi neverificarea corespunzătoare a mijloacelor de primă intervenţie, neîntreţinerea corespunzătoare sau lipsa iluminatului de siguranţă și securitate pentru evacuare, exploatarea necorespunzătoare a instalaţiilor electrice și diminuarea sau nemarcarea căilor de evacuare", au informat reprezentanţii ISU Cluj. 

De asemenea pe timpul acestor controale au fost efectuate 21 de recunoașteri ale obiectivelor de către șase reprezentanți ai subunităților de intervenție ale ISU Cluj și au fost efectuate și patru exerciții de evacuare cu persoanlul angajat de pe locul de muncă.

Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Avram Iancu" al județului Cluj va continua şi în perioada următoare acţiunile de control, atât la spaţiile cu afluenţă de persoane din categoria cluburi, baruri, discoteci, restaurante, săli de cinematograf şi spectacole, centre comerciale şi instituții de invățământ, cât şi la celelalte obiective planificate din întreg judeţul.

Comenteaza