Taximetristul-erou de la Londra. Cum a încercat să oprească teroriştii înarmaţi cu cuţite de vânătoare

Taximetristul-erou de la Londra. Cum a încercat să oprească teroriştii înarmaţi cu cuţite de vânătoare
Un taximetrist erou a dezvăluit cum a încercat să oprească teroriştii înarmaţi cu cuţite de vânătoare, cu lame lungi, după ce au lovit 20 de oameni cu o dubă albă.

Potrivit presei britanice, cel puţin şapte persoane ar fi fost înjunghiate de atacatori. Martorii oculari au declarat că o dubă albă a venit cu viteză pe London Bridge intrând în oameni. În timpul asaltului celor trei terorişi, un taximetrist a ieşit din maşina sa încercând să oprească atacatorii.

Taximetristul a dezvăluit cum a încercat să stăvilească cei trei bărbaţi înarmaţi cu cuţite de vânătoare care au înjunghiat pietonii la întâmplare după ce au culcat la pământ 20 de persoane cu duba, pe London Bridge, scrie Daily Mail.

Martorii de la faţa locului au declarat că au auzit „împuşcături" şi că cel puţin şapte persoane ar fi fost înjunghiate, trupurile acestora zăcând pe strada din centrul Londrei. Printre victime s-ar număra şi un poliţist.

În acest context, un taximetrist - care a declarat că i-a văzut pe terorişti scoţând cuţitele de vânătoare cu lame de peste 30 de centrimetri, şi năpustindu-se asupra pietonilor de pe Borough High Street - a ieşit din taxi încerând să oprească teroarea.

Bărbatul a declarat pentru LBC: "Mi-am zis: O să încerc să-l lovesc, o să încerc să-l pun la pământ. Am întors taxiul, am reuşit să îl lovesc pe unul dintre ei cu maşina, dar apoi s-a dat într-o parte iar trei agenţi de poliţie au venit cu bastoanele pregătite."

'Ţipam la toată lumea, să plece din acea zonă, să se ferească, sau să fugă în partea opusă. Erau cel puţin câteva sute de oameni acolo.'

Taximetristul, care nu a dorit să îşi dezvăluie identitatea, a continuat: 'Şoferul dubei a virat pe drumul către partea draptă a locului în care e plasată Southwark Cathedral şi a izbit-o de trepte.'

'Pur şi simplu a intrat în scări, a lovit câţiva oameni şi acolo. Apoi teroriştii au ieşit din dubă şi au început să înjunghie lumea la întâmplare. Erau foarte mulţi pietoni.'

Un alt martor de la faţa locului a declarat că a văzut trei persoane tăiate la gât pe London Bridge în timpul „haosului absolut".

Potrivit unor surse, s-ar fi auzit împuşcături şi pe Southwark Street.

 

 

Comenteaza