Dosarul "Bacul xeroxat": Dorel Avram rămâne în arest

Dosarul
Curtea de Apel Cluj a admis astăzi recursul DNA împotriva hotărârii Tribunalului Cluj de elibereare provizorie sub control judiciar a lui Dorel Avram, inculpat în dosarul „bacul xeroxat”

Prin urmare, acesta rămâne după gratii, în ciuda deciziei de săptămâna trecută a Tribunalului Cluj, de a-l pune în libertate.

Tot astăzi Curtea de Apel a respins şi recursul lui Avram, împotriva încheierii tribunalului din din 6 august, prin care mandatul de arestare i-a fost prelungit cu 30 de zile, astfel că decizia Tribunalului rămâne valabilă.

Dorel Avram este urmărit penal pentru două acte de trafic de influenţă de la examenul de bacalaureat din iuniie şi respectiv 16 acte de la examenul din toamna anului trecut.

Procurorii vor dispune începerea urmăririi penale şi pentru cei 16 candidaţi la examenul de bacalaureat de anul trecut, care nu s-au autodenunţat cu privire la fapta de cumpărare de influenţă.

Avram este directorul şcolii „Didactica Nova” şi a fost reţinut sub acuzaţia de trafic de influenţă în dosarul în care mai sunt cercetate trei persoane pentru fraudarea examenului de bacalaureat.
Comenteaza