Poliţiştii clujeni au eliberat trei români sechestraţi în Spania

Poliţiştii clujeni au eliberat trei români sechestraţi în Spania
Trei români sechestraţi în Torrente - Spania a fost eliberaţi de Poliţia Naţională Spaniolă cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog Cluj.
Poliţia Naţională Spaniolă cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog Cluj au eliberat trei români sechestraţi de alţi cetăţeni români, într-un imobil în Torrente - Spania.

Cei trei sunt F. A., de 21 ani, Z. P., de 23 ani, şi A. B., de 34 ani. Aceştia s-a întors în România.

F.A. şi Z.P. s-au deplasat în Spania în data de 7 ianuarie, bazându-se pe promisiunea unui alt român, C.M., că le va găsi un loc de munca plătit cu până la 1.500 euro pe lună. Singurele cheltuieli pe care trebuiau să le suporte erau cele legate de transport, chirie şi acte. Odată ajunşi în Spania, cei doi tineri au fost deposedaţi de actele personale şi de bani, sub pretextul punerii în legalitate. A.B. (a treia victimă) a fost racolat prin intermediul unui anunţ publicat pe internet.

Cei sechestraţi au declarat de asemenea că au fost ameninţaţi cu o armă pentru a nu face presiuni în vederea recuperării actelor sau a banilor.

C. M., N. C. şi C. N., cu vârsta cuprinsă între 20 şi 32 ani, au fost identificaţi de poliţiştii spanioli, aceştia fiind arestaţi şi puşi la dispoziţia judecătorului de instrucţie din Torrente – Spania, sub acuzaţia de lipsire de libertate în mod ilegal şi nerespectarea drepturilor muncitorilor.


Comenteaza