Bartolomeu, la "Profesioniştii", acum opt ani: În închisoare am vrut să îmi scot ochii VIDEO

Bartolomeu, la
ÎPS declara, la TVR, că a existat un moment, în închisoare, când a dorit să îşi scoată ochii. Un vis l-a determinat să renunţe şi să iubească oamenii din nou. În interviu, Bartolomeu a spus şi că a fost chelner şi mecanic auto în tinereţe.
Acum opt ani, ÎPS Bartolomeu a fost invitatul emisiunii "Profesioniştii", realizată de Eugenia Vodă la TVR. Mitropolitul a vorbit despre momentele importante din viaţa sa. A făcut şi o mărturisire cutrremurătoare: a încercat să se auto-mutileze în închisoare, în 1959, într-un moment de cădere psihică.

"După ce mi-am citit dosarul, în care mi-am văzut o seamă de prieteni şi cunoscuţi erau acuzatorii mei, am avut o cădere psihică. Mi-am dat seama că trec prin iadul descris de Dostoievski ca neputinţa de a iubi. Mi-am dat seama că nu mai pot iubi oamenii", a povestit Bartolomeu.

Îşi confecţionase deja "cu luciditate" o andrea, cu care intenţiona să îşi scoată ochii, dar a adormit şi i-a apărut sora sa nevăzătoare, Milica, în vis şi i-a cerut să nu devină povara nimănui. "Am rupt andreaua şi am reînvăţat să iubesc oamenii", a spus ierarhul.


Comenteaza