Alertă nucleară în Japonia. Substanţe radioactive au fost eliberate direct în atmosferă VIDEO

Alertă nucleară în Japonia. Substanţe radioactive au fost eliberate direct în atmosferă VIDEO
Reactorul 4 a luat foc marţi dimineaţă, după ce o explozie a avut loc luni seara la reactorul 2.

Dezastrul de la Fukushima ia amploare. Reactorul numărul patru a luat foc marţi dimineaţă, după ce o explozie a avut loc luni seara la un alt reactor. Nivelul radiaţiilor în zonă a depăşit de până la 400 de ori limita admisă şi pune în pericol vieţile oamenilor. Probleme sunt şi cu sistemele de răcire de la reactoarele 5 şi 6 ale centralei de la Fukushima.

" Autorităţile japoneze au informat, astăzi (marţi), AIEA, la ora 4.50 (5.50, ora României), că, la bazinul de combustibil folosit al reactorului 4 al centralei Fukushima Daiichi, era un incendiu şi că erau eliberate, direct în atmosferă, emisii radioactive ", a adăugat Agenţia ONU într-un comunicat.

Radiaţiile la uzina nucleară Fukushima Daiichi, avariată în urma cutremurului din 11 martie, au crescut până la un nivel "ce poate avea impact asupra sănătăţii oamenilor", a anunţat marţi guvernul japonez, care a cerut populaţiei aflate pe o rază de 30 de km în jurul centralei să rămână în case.

Experţii din cadrul institutului american de geofizică USGS au reevaluat de la 8,9 la 9 magnitudinea de moment a cutremurului care a avut loc vineri în Japonia, acesta devenind astfel cel de-al patrulea cel mai puternic din lume, din 1900 şi până în prezent.

 

 

Comenteaza