Dedeman, în scandalul arestării lui Apostu: am avut un singur contract cu soţia sa, pentru cumpărarea terenului VIDEO

Dedeman, în scandalul arestării lui Apostu: am avut un singur contract cu soţia sa, pentru cumpărarea terenului VIDEO
O reţea de magazine de bricolaj care a deschis la începutul acestui an un supermagazin şi la Cluj, şi care este acuzată că ar fi dat mită pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie, spune că a colaborat o singură dată cu avocatul care i-a asistat în cumpărarea terenului, nimeni altcineva decât soţia primarului Sorin Apostu, arestat pentru luare de mită.

Este vorba de reţeaua Dedeman, care precizează, într-un comunicat de presă, că persoana "care ne-a asistat în calitate de avocat la cumpărarea necesarului construcţiei magazinului" este suspectată de acte de corupţie "printr-o regretabilă coincidenţă".


„În cazul nostru, prestaţia şi prezenţa avocatei este menţionată şi certificată în mod expres de către notarul public în conţinutul contractului de vânzare-cumpărare. Onorariul aferent i-a fost achitat în baza unui contract de asistenţă juridică. Nu au existat şi nu există alte raporturi de colaborare cu această avocată. În afara acestui onorariu nu s-au efectuat niciun fel de alte plăţi către avocata respectivă. În ceea ce priveşte Autorizaţia de construire, aceasta a fost obţinută de către vânzător, fiind emisă cu două luni înainte de data încheierii contractului de vânzare - cumpărare", arată reprezentanţii Dedeman în comunicatul de presă citat.


Aceştia adaugă că Dedeman nu are încheiate niciun fel de contracte cu Primăria Cluj-Napoca din care să obţină venituri „şi considerăm regretabilă şi nedreaptă asocierea numelui companiei noastre cu fapte de corupţie". „Niciodată compania Dedeman şi managementul acesteia nu au realizat sau încurajat acte de corupţie", mai susţin reprezentaţii firmei.

Dedeman Cluj s-a deschis în spatele Gării Cluj, în luna martie. Vezi cum a fost la deschidere
Amintim, procurorii anticorupţie care îl acuză pe primarul Sorin Apostu de luare de mită în formă continuată susţin, printe altele, că mai multe reţele de magazine i-au dat şpagă primarului pentru a primi autorizaţiile de construire necesare deschiderii magazinelor. Şpaga ar fi fost plătită prin contracte de consultanţă încheiate cu casa de avocatură a soţiei lui Apostu.

Comenteaza