Fostul preşedinte al Autorităţii pentru Restituirea Proprietăţilor, cu doctorat la Cluj, incompatibil. Are 600.000 de lei diferenţă între avere şi salariu

Fostul preşedinte al Autorităţii pentru Restituirea Proprietăţilor, cu doctorat la Cluj, incompatibil. Are 600.000 de lei diferenţă între avere şi salariu
Diferenţă semnificativă între avere şi venituri, în cazul fostului preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.

Este vorba de Crinuţa Nicoleta Dumitrean, despre care Agenția Națională de Integritate spune că a constatat, în urma procedurilor de evaluare, existenţa unei diferenţe semnificative, în cuantum de peste 600.000 de lei, între averea dobândită şi veniturile realizate. Dumitrean a fost preşedinte al ANRP între 8 octombrie 2009 şi 5 octombrie 2011. În prezent aceasta ocupă funcţia de director în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură.

În urma unui alt dosar de evaluare, s-a constatat că, în perioada aprilie 2009 - octombrie 2011, Dumitrean s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a exercitat, simultan, funcțiile de director (funcţie publică de conducere) în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Director General Adjunct, cu rang de subsecretar de stat, în cadrul Institutului Naţional de Administraţie (30.04.2009 - 08.10.2009) și preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (08.10.2009 - 05.10.2011), precum și calitatea de comerciant persoană fizică (07.03.2008 - 03.02.2011). "A încălcat, astfel, dispoziţiile Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare, coroborate cu dispoziţiile art. 34 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată", arată ANI.

Persoana a cărei declaraţie de avere a fost supusă evaluării, fiind identificate diferenţe semnificative, este considerată incompatibilă.

Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.
În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcție sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicția de 3 ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv a rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești de confirmare a existenței unei stări de incompatibilitate. Persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a incompatibilității, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanța de contencios administrativ.

Dumitrean este licenţiată în economie şi drept, şi a terminat în 2009 un doctorat la Universitatea "Babeş-Bolyai".

Comenteaza