Încă o cerere de eliberare pentru primarul arestat din Cluj-Napoca

Încă o cerere de eliberare pentru primarul arestat din Cluj-Napoca
Gheorghiţă Mateuţ, avocatul fostului primar din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, acuzat de corupţie, a depus astăzi încă o cerere de eliberare a clientului său, la Curtea de Apel Mureş.

"Am depus luni o nouă cerere de liberare sub control judiciar pentru clientul nostru, şi urmează ca instanţa să stabilească un termen pentru judecarea acesteia", a spus Mateuţ pentru ziuadecj.ro.

Cererea ar putea fi judecată înainte de termenul stabilit de instanţă pentru dezbaterile pe fond ale procesului în care Apostu este acuzat de fapte de corupţie, respectiv 14 mai.

Principala acuzaţie care i se aduce fostului primar al Clujului este aceea că a luat mită de la Stoia şi Droniuc pentru a le facilita câştigarea unor contracte pe bani publici. Astfel, spun procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Stoia, fost director al companiei Brantner-Vereş, i-ar fi dat mită lui Apostu pentru contractul de salubrizare al oraşului, iar Aspazia Droniuc pentru a-i facilita obţinerea unui contract de asigurare a parcului auto al RATUC. Mita, spun anchetatorii, era mascată prin contracte fictive încheiate de Stoia şi Droniuc cu firma de avocatură a soţiei fostului primar, Monica Apostu.

 

 

Comenteaza