100 de expropriaţi protestează în faţa Consiliului Judeţean Cluj FOTO / VIDEO

100 de expropriaţi protestează în faţa Consiliului Judeţean Cluj FOTO / VIDEO
În jur de 100 de persoane protestează la această oră în faţa Consiliului Judeţean Cluj, fiind nemulţumiţi de sumele cu care vor fi despăgubiţi pentru exproprierile din zona aeroportului. Aceştia scandează la adresa preşedintelui CJ, Horea Uioreanu şi a vicepremierului Liviu Dragnea.

Oamenii sunt extrem de revoltaţi, agresivi în limbaj şi ameninţă că vor ieşi zilnic în stradă, până în momentul în care situaţuia lor va fi rezolvată cum trebuie. De asemenea, ei au venit cu pancarte prin care spun despre Horea Uioreanu că "este hoţ şi că a furat ţara", iar despre Dragnea că a intervenit în modificarea valorilor sumelor de despăgubire, concret se face referire la faptul că la prima expertiză de evaluare a terenurilor, făcută în 2010, un metru pătrat de teren agricol extravilan costa 12 euro, iar în luna mai 2012, preţul aceluiaşi teren era de 2 euro.

Preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, a stat o perioadă între protestatari încercând să le asculte doleanţele, însă a cedat după circa 15 minute şi s-a retras în instituţie. Acesta le-a transmis protestatarilor "că nu face decât să urmărească legislaţia şi că cei nemulţumiţi se pot duce să facă plângere în instanţă."

Citeşte şi Proprietarii din zona aeroportului au declarat război Consiliului Judeţean

Preţul noii piste a aeroportului creşte: se cere o altă licitaţie

Comenteaza