Foto 4 români au murit în accidentul din Veneția cu autocarul care a căzut în gol de pe o pasarelă

4 români au murit în accidentul din Veneția cu autocarul care a căzut în gol de pe o pasarelă
4 români au murit în accidentul din Veneția cu autocarul care a căzut în gol de pe o pasarelă
4 români au murit în accidentul din Veneția cu autocarul care a căzut în gol de pe o pasarelă

Deși purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Filip, a declarat, marţi seara că nu existau informaţii despre existenţa unor cetăţeni români printre victimele accidentului din Italia, ulterior s-a aflat că în autocar au murit și 4 români care fac parte din aceeași familie.  

21 de persoane au murit, inclusiv șoferul italian, iar alte 15 au fost rănite, marţi seara, la Veneţia, când un autobuz a căzut de pe pasarela dintre din Mestre şi a luat foc. Autobuzul era unul electric, intrat în uz de numai un an. Transporta turişti străini care se întorceau dintr-o excursie de o zi la Veneţia. Aflat pe o pasarelă, a trecut de parapetele de protecţie şi a căzut de la o înălţime de peste 10 metri, peste calea ferată, luând foc la impact.

Printre victimele accidentului din Italia se află și 4 cetățeni români, a anunțat miercuri seara Ministerul Afacerilor Externe. Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste s-au autosesizat, în regim de urgență și au solicitat autorităților locale, în regim de urgență, informații suplimentare cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

„Urmare a demersurilor întreprinse, permanent, în cursul nopții de 3 spre 4 octombrie 2023, cât și pe parcursul zilei de astăzi de către Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste, MAE precizează faptul că printre victimele accidentului rutier se află și patru cetățeni români”, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

Echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Trieste s-a deplasat la unitatea medicală unde au fost transportate trupurile neînsufleţite şi menţine legătura cu familiile victimelor pentru a acorda sprijin. MAE subliniază că procedura de identificare a tuturor victimelor s-a efectuat cu dificultate, având în vedere circumstanțele producerii accidentului și gravitatea acestuia.

Purtătorul de cuvânt al MAE, a precizat că printre cei 15 răniți nu există niciun român. Din cei 15 internați, 12 sunt adulți și 3 minori. Zece sunt la terapie intensivă.

Potrivit hotnews.ro, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirma, miercuri seara, că autorităţile române depun toate eforturile pentru repatrierea trupurilor neînsufleţite ale celor patru români morţi în accidentul din Italia.

Comenteaza