Actriţa premiată cu Globul de Aur, Melissa Leo: “Luaţi din Vest doar lucrurile sănătoase”

Actriţa premiată cu Globul de Aur, Melissa Leo: “Luaţi din Vest doar lucrurile sănătoase”
Actriţa Melissa Leo, nominalizată la Premiile Oscar în anul 2008 şi câştigătoare a Globului de Aur în 2010, a susţinut un master class în cadrul TIFF.

Melissa Leo, care a câştigat Globul de Aur în 2010 pentru cea mai bună actriţă în rol secundar în filmul "The Fighter", le-a cucerit ieri pe cele peste 100 de persoane care au participat la masterclass-ul pe care l-a susţinut în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

Îmbrăcată simplu, cu o cămaşă în carouri, nemachiată, Melissa Leo a vrut să le arate persoanelor prezente la curs cine este ea şi cum este ea în viaţa de toate zilele. Melissa Leo a declarat că actoria este viaţa ei şi a spus că atunci când joci un rol nu trebuie să te gândeşti că asta îţi va aduce un premiu. "Îmbogăţiţi-vă viaţa, îmbogăţiţi-vă posibilităţile. Totul se află în mod sigur înaintea voastră aici în România. Ceea ce a fost rău aţi lăsat în urma voastră, mergeţi mai departe, dar luaţi din Vest doar lucrurile care sunt sănătoase pentru voi şi pentru ţara voastră", a precizat actriţa.

Melissa Leo a mărturisit că îi este greu să vorbească despre munca pe care o face. "Actoria este un subiect dificil despre care să vorbeşti. Gândiţi-vă numai la semnificaţia cuvântului: a juca e ceva activ, presupune acţiuni şi este foarte greu să cuprinzi tot. Actoria este ceva diferit în fiecare situaţie, este un lucru diferit în funcţie de cine este partenerul tău, cine te regizează, care este proiectul", a spus Leo. Ea a atras atenţia asupra modului în care un actor trebuie să lucreze şi cum poate face acest lucru. "Experienţa îmi spune cât de important este să citeşti scenariul în jurul mesei. Stăm toţi acolo cu scenariul în faţa noastră, cu ochii pe foaie, fără să încercăm să jucăm, doar citim ce este pe pagină", a adăugat Leo. Ea s-a referit şi la acei scenarişti care improvizează. "Sunt unii actori foarte buni la improvizat. Am făcut mai multe filme care nu îmi plac, în care noi, actorii, suntem scriitorii. Actoria este despre a spune o poveste, este o artă vindecătoare", a explicat Leo.

Ea nu şi-a imaginat niciodată că ar putea fi premiată, că ar fi nominalizată la Premiile Oscar. "Trebuie să laşi deoparte ceea ce s-ar putea întâmpla. Am lucrat peste 25 de ani. Credinţa este singurul lucru pe care îl cunosc, necesitatea de a juca m-a făcut să continui. M-am născut să fiu actriţă, asta este credinţa mea. Nu am crezut niciodată şi nu am jucat pentru a primi un premiu al Academiei. Chiar şi când am fost nominalizată mă gândeam că ar fi un miracol prea mare să fiu premiată. Eu trăiesc ca să lucrez", a explicat actriţa.

Ea a povestit şi cum a ajuns să joace rolul lui Alice Wood în pelicula "The Fighter", pentru care a primit Globul de Aur. "Când mi-au oferit rolul am spus că nu vreau să îl joc. Trebuia să fiu, în film, mama lui Christian Bale şi a lui Mark Wahlberg, care sunt cu zece ani mai tineri decât mine. Am întrebat: Cum să le fiu mamă? Atunci regizorul Daniel O. Russel a spus că vrea să mă cunoască. Am mers la întâlnire pentru că mi se pare un regizor foarte interesant şi pentru că mă gândeam că poate o să aibă în viitor alte roluri pentru mine. La întâlnire mi-a zis că el nu ştie nici o altă actriţă care ar putea juca acel rol şi că mă vrea pe mine şi... am acceptat", a relatat, râzând, Melissa Leo.

Ea a povestit şi despre experienţa sa cu paparazzi. "Am avut un copil cu un actor cunoscut. Perioada a fost una scurtă (cea a paparazzilor pe urma ei - n. red). Oricum, lumea paparazzi este diferită faţă de acum 25 de ani. Eu am venit în faţa voastră să mă prezint, am venit cu o cămăşă şi nemachiată. Eu pot să trec prin viaţa mea fără să fiu recunoscută", a adăugat Leo, care s-a referit şi la marile staruri de film. "Nu e o viaţă uşoară să fii star de film. Peste tot unde mergi eşti recunoscut, toţi vor ceva de la tine. Când cunoşti un om, te întrebi: Acest om vrea să mă cunoască pe mine sau vrea ceva de la mine?", a precizat Leo.

Cine este Melissa Leo?

Actriţa americană Melissa Leo s-a născut în 14 septembrie 1960 şi a jucat în mai multe seriale de televiziune. În 2008 a fost nominalizată la Premiile Oscar pentru rolul pe care l-a jucat în pelicula "Frozen River", iar în anul 2010 a câştigat Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar în filmul "The Fighter".

 

Etichete
Comenteaza