Amenzi uriașe aplicate în timpul protestului transportatorilor de la Cluj. Trei șoferi au rămas fără carnet

Amenzi uriașe aplicate în timpul protestului transportatorilor de la Cluj. Trei șoferi au rămas fără carnet
| Foto: autoexpert.md

Polițiștii clujeni au aplicat 13 sancțiuni contravenționale în perioada protestului organizat de transportatorii de mărfuri.

"În urma activităților de protest din perioada 10-11 ianuarie, derulate de transportatorii de mărfuri pe sectorul de drum DN1 E60, pe ruta Gilău – Cluj-Napoca, polițiștii rutieri au acționat pentru fluidizarea traficului, prevenirea unor evenimente negative, dar și pentru constatarea și sancționarea abaterilor.

Astfel, în cele două zile, polițiștii au aplicat 13 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 11.000 de lei, au dispus reținerea a 3 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare", a transmis IPJ Cluj.

De asemenea, polițiștii precizează un exemplu semnificativ din data de 11 ianuarie, în jurul orei 11.35, când au oprit în trafic un camion, condus de un bărbat de 37 de ani, din județul Cluj.  Șoferul nu a respectat indicațiile polițiștilor aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DN1 – E60, în localitatea Gilău.

"Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă de 1.980 de lei, pentru nerespectarea indicațiilor polițiștilor, lipsa documentelor, nefolosirea centurii de siguranță și neaplicarea indicatoarelor cu limitele de viteză pentru categoria din care face parte vehiculul condus. Totodată, ca măsură complementară, s-a dispus reținerea permisului de conducere, pentru 30 de zile", au mai transmis oamenii legii.

Comenteaza