Andi Vasluianu: “Nu mă aşteptam ca Tudor Giurgiu să aibă umor”

Andi Vasluianu: “Nu mă aşteptam ca Tudor Giurgiu să aibă umor”
Unul dintre cei mai cotaţi tineri actori ai momentului, cunoscut din filme româneşti apreciate, a mărturisit sâmbătă la TIFF Lounge detalii de la filmări, cum vede telenovelele şi supravieţuirea ca tânăr actor în România.

Degajat şi jovial, actorul a vorbit cu cei prezenţi la evenimentul moderat de Mihnea Măruţă mai bine de o oră. Primele discuţii au fost despre modul în care s-a raportat la rolul din "Despre oameni şi melci", regizat de Tudor Giurgiu.

Pelicula a fost aclamată de public după ce a fost proiectată la gala de deschidere a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF). Vasluianu îl interpretează aici pe George, liderul de sindicat al unei uzine provinciale, ameninţată de faliment. Primele curiozităţi ale publicului de la TIFF Lounge au fost legate de scena erotică pe care actorul o joacă alături de Monica Bârlădeanu. "Mie mi-a plăcut de Monica şi atunci secvenţa a decurs normal. N-am intrat în personaj, am intrat într-o situaţie", a precizat artistul. Alţii au fost curioşi cum se lucrează cu Tudor Giurgiu. "Avem acelaşi fel de a vedea multe lucruri, chiar şi acelaşi umor. Nu mă aşteptam, în primul rând, ca Tudor Giurgiu să aibă umor", a spus actorul zâmbind.

În viziunea sa, stările pe care le joacă se leagă întrun mod greu de explicat cu evenimente din viaţa sa. "Când jucam în «Cealaltă Irina» tocmai treceam printr-o despărţire, aşa că m-am simţit legat de personajul meu copleşit de singurătate. De multe ori e de ajuns să arunci un gând în lume pentru ca lucrurile să înflorească", a explicat el. Un alt lucru care i se pare firesc este ca filmele să aibă un final incert, sugerat difuz. "E ca-n viaţă, nu se încheie mereu bine. Mă fascinează neştiinţa asta, mi se mare mai natural aşa", a spus el. Nu îi plac aplauzele de circumstanţă. Recent, Vasluianu a jucat într-un film al lui Szabolcs Hajdu şi unul turnat în America, după "Luptătorul", de Dostoievski, alături de Oana Pellea şi Ion Săpdaru.

Întrebat de perspectivele de a juca în străinătate, Andi Vasluianu a spus că i-ar plăcea să facă un film afară, măcar pentru câştigul financiar. "Dorinţa mea e însă alta: aş vrea să joc într-un film românesc care să aibă succes şi în afara României", a mărturisit actorul. "Îmi iau libertatea să aleg rolurile pe care le joc şi asta e bine. Asta presupune şi momente când nu am bani pentru facturi, atunci apelez la compromis, mai joc într-o reclamă...", a dezvăluit Vasluianu.

 

 

Etichete
Comenteaza