Angajatorii, îndemnaţi să transmită declaraţiile lunare la CAS în variantă elctronică

Angajatorii, îndemnaţi să transmită declaraţiile lunare la CAS în variantă elctronică
Angajatorii care depun la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Cluj raportări lunare, furnizorii de servicii medicale care au încheiate contracte cu instituţia dar şi contribuabilii persoane fizice sunt îndemnaţi să depună actele respective în format electronic.
Apelul făcut de CAS Cluj este argumentat de faptul că sistemul informatic integrat din domeniul asigurărilor sociale de sănătate de la nivel naţional este optimizat şi îmbunătăţit în prezent.

Adresa de depunere a declaraţiilor este declaratii@cascluj.ro, iar informaţii cu privire la modalitatea de depunere a acestor acte se pot afla de pe adresa cascluj.ro.

De asemenea, reprezentanţii CAS Cluj îndeamnă persoanele fizice care au primit o scrisoare de mulţumire pentru plata contribuţiilor să folosească actul respectiv pentru a efectua în continuare plăţile.

Contribuabilii care au primit scrisoarea respectivă sunt rugaţi să efectuze plăţile direct la casieria CAS Cluj, sau la bancă, fără a mai trece pe la ghişeele care adminsitrează activitatea Serviciului Administrare Contribuţii şi Creanţe.

De precizat că, potrivit agenţiei, activitatea CAS-urilor din ţară este suspendată până luni, din cauza problemelor la sistemul informatic, însă reprezentanţii CAS Cluj au precizat că filiala de la Cluj funcţionează, cu specificările făcute mai sus (vezi document ataşat).

Comenteaza