Apostu ar putea fi eliberat săptămâna viitoare din închisoare

Apostu ar putea fi eliberat săptămâna viitoare din închisoare
Fostul primar din Cluj-Napoca ar putea fi eliberat din arestul preventiv unde se află deja de cinci luni, săptămâna viitoare.

Cererea depusă de avocatul său, Gheorghiţă Mateuţ, a fost admisă de instanţa Curţii de Apel Mureş, care a fixat astăzi data pentru analizarea cererii de eliberare sub control judiciar: 2 mai.

Dezbaterile pe fond la Curtea de Apel Mureş sunt programate pentru 14 mai.

"Am depus luni o nouă cerere de liberare sub control judiciar pentru clientul nostru, şi urmează ca instanţa să stabilească un termen pentru judecarea acesteia", a spus ieri Mateuţ pentru ziuadecj.ro.

Principala acuzaţie care i se aduce fostului primar al Clujului este aceea că a luat mită de la Stoia şi Droniuc pentru a le facilita câştigarea unor contracte pe bani publici. Astfel, spun procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Stoia, fost director al companiei Brantner-Vereş, i-ar fi dat mită lui Apostu pentru contractul de salubrizare al oraşului, iar Aspazia Droniuc pentru a-i facilita obţinerea unui contract de asigurare a parcului auto al RATUC. Mita, spun anchetatorii, era mascată prin contracte fictive încheiate de Stoia şi Droniuc cu firma de avocatură a soţiei fostului primar, Monica Apostu.

Stoia a fost deja eliberat din arest, chiar în Vinerea mare.

Etichete
Comenteaza