Aspazia Droniuc va fi adusă cu mandat pentru procesul lui Apostu

Aspazia Droniuc va fi adusă cu mandat pentru procesul lui Apostu
Denunţătoarea fostului primar Sorin Apostu va fi adusă cu mandat la Curtea de Apel Mureş, întrucât ieri nu a dat curs citaţiei. După audierea Aspaziei Droniuc, în calitate de martor, instanţa urmează să pronunţe sentinţa fostului primar al Clujului.

Procesul în care Sorin Apostu, soţia sa, Monica Apostu şi omul de afaceri Călin Stoia sunt judecaţi pentru infracţiuni de corupţie se apropie de final. La termenul de miercuri, instanţa urma să audieze ultimul martor, respectiv pe Aspazia Droniuc, condamnată deja în acest dosar după ce cazul ei a fost disjuns în urma recunoaşterii vinovăţiei.

Aducerea Aspaziei Droniuc în faţa instanţei este una din victoriile apărătorului lui Sorin Apostu, avocatul Gheorghiţă Mateuţ. În ciuda insistenţelor îndelungate ale avocaţilor, instanţa nu a admis decât la şedinţa din 14 ianuarie 2013 audierea Aspaziei Droniuc. Acesta nu a fost ascultată de judecător până acum nici în calitate de inculpat, până când a fost condamnată, şi nici în calitate de martor. Însă, preseverenţa cu care s-a cerut aducerea ei în faţa instanţei a dat, în final, roade. Deşi a fost citată pentru termenul de judecată de miercuri, 20 februarie, Droniuc nu a venit de bună voie în faţa judecătorului şi a celui pe care l-a denunţat în toamna anului 2011. „Nu a fost prezent nici domnul Mateuţ, întrucât avea o cauză la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Prin urmare, s-a amânat pentru data de 11 martie, când va fi adusă cu mandat şi Aspazia Droniuc", a arătat avocatul Sergiu Bogdan, care îl reprezintă în proces pe Călin Stoia. Cu toate că a fost inculpată în dosarul lui Sorin Apostu, alături de Monica Apostu şi omul de afaceri Călin Stoia, Aspazia Droniuc nu a compărut niciodată în faţa instanţei, singura declaraţie a ei fiind cea dată în faţa organelor de anchetă. Droniuc şi-a recunoscut vinovăţia şi a cerut judecarea ei în lipsă, instanţa luând act de poziţia ei procesuală prin intermediul unei declaraţii autentificate la notar, prin care îl denunţa pe Sorin Apostu. Droniuc a fost condamnată definitiv la trei ani de închisoare, cu suspendare, în iulie 2012, pentru dare de mită, cumpărare de influenţă şi spălare de bani.

 

Comenteaza