Atac armat în Las Vegas | 50 de morţi şi peste 200 de răniţi în urma împuşcăturilor de la concertul country

Atac armat în Las Vegas | 50 de morţi şi peste 200 de răniţi în urma împuşcăturilor de la concertul country
O serie de împuşcături au fost raportate în apropierea unui complex turistic, Mandalay Bay, din Las Vegas, după ce o persoană a deschis focul în apropierea zonei unde se desfăşura un festival de muzică country.

UPDATE 13:55

Joseph Lombardo, şerif al poliţiei din Las Vegas, a confirmat identitatea suspectului ce a deschis focul la un festival de muzică din Las Vegas, informează The Guardian.

Suspectul ce a fost împuşcat de poliţie este Stephen Paddock.

Înainte ca identitatea suspectului să fie dezvăluită de poliţie, presa a vehiculat că atacatorul ar fi fost Geary Danley.

Potrivit poliţiei, Paddock ar fi acţionat singur şi se presupune că nu ar fi avut niciun fel de legături cu vreo grupare militantă.

Autorităţile au transmis că se află în căutarea unei femei numite Marilou Danley. Poliţia nu a transmis însă detalii în privinţa eventualei suspiciuni că aceasta ar fi implicată în atac, dar femeia a fost descrisă ca fiind "un asociat" al atacatorului.

Poliţia Metropolitană din Las Vegas a precizat că suspectul, un locuitor din Las Vegasul, a fost ucis de forţele de ordine.

Mărturia miliardarului Dan Bilzerian, după atacul armat din Las Vegas

Dan Bilzerian, supranumit "regele Instagramului", se afla în mijlocul oamenilor care se aflau la concertul din Las Vegas, în momentul în care un bărbat a deschis focul asupra mulţimii, miliardarul înregistrând pe telefonul mobil momentele de panică ce au urmat atacului.

Fostul jucător de poker a reuşit să se filmeze în timp ce fugea din calea gloanţelor, alături de miile de oameni care participau la concert. Bilzerian a relatat şocat că o tânără, care se afla la câţiva metri de el, a fost împuşcată în cap.

"O fată tocmai a fost împuşcată în cap, în faţa mea. E o adevărată nebunie. E timpul să-mi iau arma şi să mă întorc", a spus Bilzerian.

_________________________________

Purtătorul de cuvânt al unui spital din zonă a declarat pentru presa americană că cel puţin 20 de oameni au fost răniţi în urma împuşcăturilor.

Zeci de persoane au fost filmate părăsind clădirea în fugă. Hotelul Mandalay Bay a fost evacuat.

Poliţia a transmis tuturor să evite zona în cauză.

Un ofiţer de poliţie ar fi fost împuşcat, iar serviciile de urgenţă se află la faţa locului.

Pe reţelele de socializare ar fi existat o serie de anunţuri cum că suspectul ar fi fost împuşcat la etajul al 32-lea al hotelului, însă acest lucru nu a fost confirmat.

Împuşcăturile au fost raportate în jurul orei locale 22:00 (08:00, ora României), în timpul festivalului Route 91 Harvest, în timp ce cântăreţul de muzică Jason Aldean cânta într-un cazinou extrem de popular.

Poliţia a blocat bulevardul Las Vegas pentru a căuta persoana ce a deschis focul.

 

 

Comenteaza