Video Autostrada Transilvania, între Zimbor și Poarta Sălajului: va fi gata cel mai devreme în vara anului 2024

Autostrada Transilvania, între Zimbor și Poarta Sălajului: va fi gata cel mai devreme în vara anului 2024

Asociația Pro Infrastructura prezintă stadiu lucrărilor pe Autostrada Transilvania, între Zimbor și Poarta Sălajului. 

"Am filmat toți cei 12,24 kilometri de aventuri prin pădurile și dealurile ardelenești. Contractul a fost semnat cu UMB în 01.07.2020 pe suma de 680 milioane lei, prevăzând 12 luni de proiectare și 24 de execuție cu 10 ani garanție. Ordinul de începere a fost emis foarte târziu, după 11 luni de la parafarea contractului, mai precis în 31.05.2021.

Așadar, tehnic vorbind, suntem încă în perioada de proiectare, pe 1 februarie 2022 antreprenorul depunând DTAC, documentația tehnică necesară obținerii autorizației de construire, care este momentan în analiză la CNAIR.

Teoretic, lotul poate fi gata la final de 2023, înainte de termen, dar trebuie luată o decizie urgentă, cel târziu în luna mai, cu privire la soluția tehnică aplicată la dealul din apropierea nodului Zimbor și procedurile birocratice trebuie urgentate (autorizații, păduri).

Însă realist vorbind, având în vedere prevederile contractuale și multele variabile din teren, sperăm să circulăm pe acest scurt lot cel mai devreme în vara anului 2024", arată ONG-ul. 

Comenteaza