Blogger clujean în Senegal. "Sandviciuri cu ceva carne insalubră scârmată de un bătrân dubios" VIDEO

Blogger clujean în Senegal.
Bloggerul clujean Darius Groza, care la 27 de ani străbate Africa pe motocicletă "fără un motiv anume" după cum precizează, a ajuns în Senegal, unde spune că singura afacere de succes e telefonia mobilă iar preţul, la orice, este mai mare decât în România.

"În afară de Capitală, că ajungem şi la ea imediat, totul este un sătuc oareşcâtva curăţel, presărat de panouri Orange, ale cărui tarife sunt spre zero, să poată vorbi vânzătorii de lebeniţă care alcătuiesc majoritatea populaţiei rurale între ei până se gată sezonu' şi-ncepe imediat următorul, odată cu reîncărcarea cartelelor, deoarece aicia n-au iarnă", scrie Darius Groza pe blog.

"Exceptând telefonia mobilă locală şi rarisim nişte orez - că nu vorbesc cu gura plină, deci mai bine nu şi-o umplu - cetăţenii nu-şi pot permite mult altceva, fiindcă odată ajunşi în Dakar, unde se mai găseşte şi altceva decât oferta de minute şi unde implicit lebeniţarii sunt înlocuiţi cu carteliţari, totul este scump ca naiba. În sensul că de trei ori cât în România orice de la supermarket, preţuri aproape vest-europene în restaurante. Restul disponibil este reprezentat de nişte cafei din "butoaie Nescafé" feştite cu vopsea ca să arate ca sigla şi nişte sandviciuri cu ceva carne insalubră scârmată de un bătrân dubios, din foste butoaie de Nescafé reprofilate", subliniază Groza.

În schimb bloggerul e mulţumit de reprezentanţii României în Senegal - unde ambasador e clujeanul Ciprian Mihali - despre care spune că sunt singurii dintre cei cu care a interacţionat "care se ocupă de-adevăratelea atât de-ai noştri cât şi de-ai lor, fie că e de rezolvat rapid o socoteală birocratică, fie că e pur şi simplu de mers cu diasporenii la un păhărel sau un peşte prăjit după program, ca să nu dai singur în paranoia de spaimă pe străduţe".

Până acum Groza a traversat în expediţia din Africa, între altele, Mali, Burkina Faso, Ghana, Togo, Benin, Nigeria şi Camerun (citeşte mai mult despre ce îşi propune). E acum la a treia expediţie de acest gen după cutreierarea Europei cu autostopul şi a României cu bicicleta. În Europa a pornit doar cu un laptop de pe care să scrie pe blog, o cameră video, iar bani - echivalentul a 150 de euro, care au dispărut repede. A cântat pe London Bridge la ukulele, o chitară mai mică, pentru a obţine niscaiva lire: "Daţi-mi bani ca să mă opresc", aşa suna pancarta pe care şi-a pus-o lângă el, pe pod. Nici pentru expediţia sa călare pe triciclul Pegas nu a cheltuit bani din propriul buzunar.

Citeşte toate impresiile pe blog

Comenteaza